Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Скумрия плакия с червена чушка, патладжан, чесън и пресен магданоз
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Филетираме скумрията, като внимаваме да не останат кости. От всяка риба трябва да получим по две филета.
Овкусяваме филетата със сол и пипер, подреждаме ги в подходящ съд и печем за 10 min в добре загрята фурна на 200° C.
Отделно почистваме и назряваме на дребни кубчета червената чушка, патладжана и лука. В тенджера сипваме мазнината и задушаваме зеленчуците на бавен огън. През това време настъргваме доматите, като внимаваме да не останат от ципите. Добавяме ги към зеленчуците. Овкусяваме със сол, черен и пушен червен пипер, нарязания на кубчета чесън и оставаме на бавен огън да се редуцира, докато изври водата. Поставяме рибата върху сместа и запичаме за около 15 min в добре загрята фурна на 200° C.
Поднасяме готовата риба със ситно нарязан пресен магданоз.