Верига от любими рецепти
Стек от риба тон върху картофено пюре с трюфели

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

стек от риба тон стек от риба тон2 бр. бр.
трюфел трюфел10 g g
песто песто60 g g
картофи картоф800 g g
масло масло2 с.л. с.л.
прясно мляко прясно мляко100 ml ml
целина целина2 стръка стрък
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Стек от риба тон върху картофено пюре с трюфели

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(2)

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги нарязваме на ситно. Поставяме ги в тенджера с подсолена вода да заврят, докато омекнат за 15 – 20 min.
През това време измиваме целината и я нарязваме по диагонал.
Загряваме маслиновото масло в тиган и запържваме целината до лек загар. Подправяме със сол и черен пипер и я оставяме настрана.
Отцеждаме сварените картофи и ги връщаме в тенджерата. Добавяме маслото, млякото, солта и черния пипер. Намачкваме на кремообразно пюре с помощта на преса за картофи или вилица. Рендосваме трюфела на тънки филийки, оставяме няколко резена за гарнитура, а останалите добавяме в пюрето, като разбъркваме. По желание може да добавим и малко трюфелово масло. 
Овкусяваме стековете от риба тон със сол и черен пипер. Запечатваме ги в загрят тиган с малко маслиново масло от двете страни за 1 – 2 min в зависимост от желаната готовност.
Подреждаме стековете в чиния и ги гарнираме с картофеното пюре, целинатa и 1 с.л. песто.