Верига от любими рецепти
Паеля с пиле и грах

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пилешко филе пилешко филе700 g g
ориз ориз350 g g
червени чушки червена чушка
(ок. 200 g всяка)
2
жълти чушки жълта чушка
(200 g)
1
лук лук2 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
замразен грах замразен грах350 g g
пресен лук пресен лук2 връзка връзка
магданоз магданоз1 връзка връзка
маслиново масло маслиново масло5 с.л. с.л.
пилешки бульон пилешки бульон1 l l
сол сол
черен пипер черен пипер
шафран шафран
(на нишки )
0,1 g g
червен пипер червен пипер3 ч.л. ч.л.

Паеля с пиле и грах

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(22)

Начин на приготвяне

1. Измий и подсуши пилешкото филе и отстрани жилите. Запържи филетата от всички страни в голям тиган с две с. л. маслиново масло. Овкуси ги със солта и черния пипер и ги извади.

2. Междувременно почисти чушките, отстрани семките и ги нарежи на кубчета. Обели лука и чесъна, накълцай ги и ги задуши ги с чушките и с една с. л. олио в горещата мазнина от пърженето.

3. Загаси с пилешкия бульон, върни филетата и подправи с шафрановите нишки, солта, черния пипер и червения пипер. Добави замразения грах и ориза и готви под капак на слаб до средно силен огън около 30 min, докато оризът набъбне. Ако е необходимо, долей още малко гореща вода, за да не загори.

4. В това време почисти зеления лук, нарежи го на кръгчета и го запържи за кратко в останалото маслиново масло. Измий и подсуши магданоза и го накълцай. Овкуси паелята и я наръси със зелен лук и магданоз.

Съвет: По желание можеш да допълниш паелята с миди или коктейл от морски дарове.