« Назад

Рататуй от тиквички и чери домати

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

90 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Рататуй от тиквички и чери домати
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 90 min

Обелваме лука и го нарязваме на фини полумесеци, след което го запържваме в тиган в загрятото маслиново масло. Когато омекне, добавяме целите скилидки чесън, две стръкчета мащерка, розмарин, 30 g масло и подправяме със сол, черен пипер и захар.
След като лукът се задуши до златисто, го разстиламе върху дъното на съд за печене и върху него започваме да редим ветрилообразно тиквичките и чери доматите.
За целта предварително сме нарязали чери доматите на тънки слайсове, а тиквичките – на шайби, а после на четвъртинки или шестинки според големината им. Слайсовете чери домати и тиквички трябва да са с приблизително еднаква големина, за да се изпекат равномерно и ястието да изглежда красиво.
След като наредим зеленчуците, ги посоляваме и върху тях слагаме малко масло. Печем 30 минути в предварително загрята на 200°С фурна.

Как да сервираме
Изпечените зеленчуци поднасяме поръсени с нарязания пресен копър и листенца мащерка. Допълваме със свежо бяло вино, за предпочитане ризлинг.