« Назад

Рибени пастетчета

предястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Рибени пастетчета
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min
Допълнителна информация:

без времето за престояване

1. Замеси меко тесто от брашното, изварата, една равна чаена лъжица сол, олиото и едно яйце. Когато е готово, го остави покрито да почива около 1 h.

2. Запържи 250 g размразено филе от треска и една малка глава кромид лук, нарязана на ситно, в сгорещено масло за 6 – 8 min.

3. За пюрето свари 200 g обелени и нарязани на кубчета картофи и 50 g замразени броколи до омекване. Излей водата от варенето, намачкай на фина паста и разбъркай с 1 с. л. сметана. Остави всичко да изстине.

4. Накъсай пържените филета от треска на фини парченца и ги нарежи на дребно. Смеси рибата с пюрето, микса от подправки и другото яйце, овкуси пикантно със сол, черен пипер и лимонов сок.

5. Разточи тънка кора от тестото върху набрашнена повърхност и изрежи 12 кръгчета (ок. 12 cm Ø). Върху тях разпредели рибата, прегъни ги на две и притисни с вилица добре по краищата. Нареди ги в покрита с хартия за печене тава, с четка намажи с мляко и печи около 20 min до златистокафяво в предварително нагрята на 200° C фурна. Сервирай горещи или студени.