« Назад

Сьомга с пюре от броколи и пикантен сос „Холандез“

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(4)
Време
Трудност
4 Рейтинг
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

Овкусяваме сьомгата със сол и черен пипер и я запечатваме в намазнен тиган от всички страни за около 1 min. След това я печем в добре загрята фурна на 200° С за около 5 – 7 min.
За пюрето – почистваме броколите от дръжките. Варим ги в подсолена вода за около 30 min и ги отцеждаме. Сваряваме и картофите и към всички зеленчуци добавяме маслото, сметаната, сол и черен пипер и пасираме до готовност.
Соса правим, като разтопяваме маслото, но следим да не става много горещо. Към него на водна баня добавяме много бавно жълтъците, при непрекъснато бъркане. Внимаваме да не се пресече. Прибавяме сока от лимона, табаското, доматения сос и щипка черен пипер. Объркваме добре цялата смес.
Поднасяме филето върху пюрето от броколи, поливаме със соса и декорираме със стрък босилек.