Овкусяваме сьомгата със сол и черен пипер и я запечатваме в намазнен тиган от всички страни за около 1 min. След това я печем в добре загрята фурна на 200° С за около 5 – 7 min.
За пюрето – почистваме броколите от дръжките. Варим ги в подсолена вода за около 30 min и ги отцеждаме. Сваряваме и картофите и към всички зеленчуци добавяме маслото, сметаната, сол и черен пипер и пасираме до готовност.
Соса правим, като разтопяваме маслото, но следим да не става много горещо. Към него на водна баня добавяме много бавно жълтъците, при непрекъснато бъркане. Внимаваме да не се пресече. Прибавяме сока от лимона, табаското, доматения сос и щипка черен пипер. Объркваме добре цялата смес.
Поднасяме филето върху пюрето от броколи, поливаме със соса и декорираме със стрък босилек.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
4 бр. филе от сьомга филе от сьомга 400 g броколи броколи 200 g картофи картоф 150 g масло масло 10 ml олио олио 50 ml сметана за готвене сметана за готвене 1 стрък босилек босилек сол и черен пипер сол и черен пипер