« Назад

Щрудел с мая с пълнеж от ябълки и мак

десерт

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

70 min
(5)
Време
Трудност
5 Рейтинг
Щрудел с мая с пълнеж от ябълки и мак
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 70 min
Допълнителна информация:

без времето за втасване и охлаждане

1. Затопли млякото до хладко. Натроши маята и я разтвори в него заедно с една с.л. захар. Остави сместа покрита да втасва 15 min.

2. Омеси гладко тесто от захарта, 70 g масло, яйцето, брашното, солта и млякото с маята. Покрий отново и остави за 1 h на топло място да втасва.

3. Разбъркай стафидите, мака, пълномаслената заквасена сметана и канелата. Обели ябълките, отстрани семките и ги нарежи на резени. Разтопи останалото масло.

3. Премеси тестото още веднъж върху набрашнена повърхност и го разточи на много тънък правоъгълник (ок. 60 x 40 cm). Намажи с малко масло. Върху кората най-напред разпредели по дължина маковата смес, след това нареди ябълковите резени. Прегъни тесните страни на кората и навий щрудела по дължина.

4. Постави щрудела сгънат под формата на U върху покрита с хартия за печене тава. Покрий и остави още 10 min да втасва.

5. Намажи щрудела тънко с масло и печи ок. 25 min в предварително загрята на 200° C фурна. Намажи още по веднъж с масло по средата на печенето и след изваждане на щрудела. Поръси го с 25 g пудра захар, докато е още топъл.

6. Разбий течната готварска сметана с останалата пудра захар на твърд крем. Сервирай щрудела с разбитата сметана по желание топъл или студен.

Продукти на фокус

*

Този артикул може да бъде изчерпан още в 1-вия ден на търговската акция. Възможно е някои от представените артикули да не са налични във всички разновидности и размери. Представените артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 бр. или 5 кг. на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 кг. на клиент. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени в брошурата са в лева, с включен ДДС.