« Назад

Спаначени шпецле със сос със сирене

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(12)
Време
Трудност
12 Рейтинг
Спаначени шпецле със сос със сирене
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min

1. Пусни замразения спанак във вряща подсолена вода и го остави ок. 5 min, за да се размрази. Излей го в цедка и го пасирай до фина маса.

2. Омеси тесто със спанака, брашното, яйцата и 200 ml прясно мляко. Овкуси го със солта, черния пипер и индийското орехче. Тестото трябва да е с гъста консистенция. Ако е необходимо, добави още малко прясно мляко. Остави го да почине 10 min.

3. За соса – почисти и измий зеления лук и го нарежи на колелца. Задуши го в сгорещено масло до стъкленост и загаси с виното. Добави и разбъркай заквасената сметана. Разтопи вътре сиренето Ементал и овкуси. При нужда сгъсти соса с малко сгъстител за сос.

4. Прекарай спаначеното тесто на порции през машинка за шпецле. Оформените шпецле вари ок. 3 min във вряща подсолена вода, остави ги да се отцедят и ги дръж на топло, докато всички шпецле станат готови. Сервирай със соса със сирене.

 

Съвет: Към ястието подхожда мешана салата.

Продукти на фокус

*

Този артикул може да бъде изчерпан още в 1-вия ден на търговската акция. Възможно е някои от представените артикули да не са налични във всички разновидности и размери. Представените артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 бр. или 5 кг. на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 кг. на клиент. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени в брошурата са в лева, с включен ДДС.