« Назад

Спаначени шпецле със сос със сирене

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(5)
Време
Трудност
5 Рейтинг
Спаначени шпецле със сос със сирене
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min

1. Пусни замразения спанак във вряща подсолена вода и го остави ок. 5 min, за да се размрази. Излей го в цедка и го пасирай до фина маса.

2. Омеси тесто със спанака, брашното, яйцата и 200 ml прясно мляко. Овкуси го със солта, черния пипер и индийското орехче. Тестото трябва да е с гъста консистенция. Ако е необходимо, добави още малко прясно мляко. Остави го да почине 10 min.

3. За соса – почисти и измий зеления лук и го нарежи на колелца. Задуши го в сгорещено масло до стъкленост и загаси с виното. Добави и разбъркай заквасената сметана. Разтопи вътре сиренето Ементал и овкуси. При нужда сгъсти соса с малко сгъстител за сос.

4. Прекарай спаначеното тесто на порции през машинка за шпецле. Оформените шпецле вари ок. 3 min във вряща подсолена вода, остави ги да се отцедят и ги дръж на топло, докато всички шпецле станат готови. Сервирай със соса със сирене.

 

Съвет: Към ястието подхожда мешана салата.