« Назад

Супа от коприва

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

60 min
(3)
Време
Трудност
3 Рейтинг
Супа от коприва
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min

Измиваме и я нарязваме копривата. Отделно настъргваме морковите, нарязваме на ситно лука и чесъна, и ги слагаме заедно в дълбока тенджера да се задушават в загрятото олио и масло.
След като омекнат, добавяме копривата и доливаме зеленчуковия бульон. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме на котлона да поври около 20 min. След това прибавяме измития ориз и варим, докато зърната набъбнат.
Междувременно правим топла застройка, като в отделна тенджерка на водна баня разбъркваме киселото мляко, жълтъците и брашното. Водата от долния съд не бива да опира до горния, за да не се пресекат жълтъците от високата температура.
След като получим еднородна смес, започваме постепенно да разреждаме застройката с по малко от супения бульон, докато изравним температурата на двете течности. Изливаме готовата застройка в супата, разбъркваме добре и оставяме да покъкри на тих огън още 10 min.

Как да сервираме
Поднасяме супата от коприва в дълбока купа и по желание добавяме лъжица кисело мляко.