Верига от любими рецепти
Вишисоаз – студена крем супа от картофи и праз

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

праз лук праз лук700 g g
картофи картоф500 g g
краве масло краве масло3 с.л. с.л.
мащерка мащерка1 ч.л. ч.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон700 - 800 ml ml
готварска сметана готварска сметана100 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Вишисоаз - студена крем супа от картофи и праз

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(33)

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме праза. Бялата и светлозелената част нарязваме на едро, тъмнозелената част на много ситно. Белим картофите и ги нарязваме на кубчета. Задушаваме ги с едро нарязания праз в 2 с. л. сгорещено масло. Овкусяваме със солта, черния пипер и мащерката. Добавяме 700 ml зеленчуков бульон, кипваме и готвим под капак ок. 20 min до омекване.

Пасираме супата. Добавяме сметаната и ако е необходимо, още малко бульон и подправяме. Оставяме супата да изстине и след това я прибираме в хладилник.

Преди сервиране задушаваме ситно нарязания праз в останалото предварително сгорещено масло за ок. 3 min до омекване. Посоляваме леко. Поръсваме супата с праза и смиламе отгоре черен пипер.

Съвет: Когато времето е студено, можем да сервираме супата и гореща.

Купи в Lidl

Български пресни картофиБългарски пресни картофи
Български пресни картофи
12.06 - 14.06
1,69*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.