
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
репичка репичка | 2 връзка връзка | ||
кисело мляко
кисело мляко (4%) | 500 g g | ||
вода
вода (студена) | 400 ml ml | ||
чесън
чесън (зелен, без перата) | 2 стръка стрък | ||
копър копър | 3 - 4 стръка стрък | ||
маслиново масло маслиново масло | 1 с.л. с.л. | ||
сол сол |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТаратор с репички
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Нарязваме репичките на малки кубчета, като 4 - 5 заделяме настрана. Към нарязаните прибавяме ситно накълцания пресен чесън, копъра и киселото мляко.
Блендираме заделените репички с водата до гладка смес. С това ще придадем на таратора приятен розов цвят.
Разреждаме го с водата. Подправяме със сол на вкус и прибавяме маслиновото масло.
Охлаждаме в хладилник за 30 - 40 min, преди да го поднесем.
Освен с вкуса си, този таратор е интересен и с приятния си розов цвят. Ако класическият таратор ти омръзнал, задължително пробвай този.