Верига от любими рецепти
Таратор с репички – чудесна пролетна рецепта

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

репичка репичка2 връзка връзка
кисело мляко кисело мляко
(4%)
500 g g
вода вода
(студена)
400 ml ml
чесън чесън
(зелен, без перата)
2 стръка стрък
копър копър3 - 4 стръка стрък
маслиново масло маслиново масло1 с.л. с.л.
сол сол

Таратор с репички

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

15 min
(17)

Начин на приготвяне

Нарязваме репичките на малки кубчета, като 4 - 5 заделяме настрана. Към нарязаните прибавяме ситно накълцания пресен чесън, копъра и киселото мляко.
Блендираме заделените репички с водата до гладка смес. С това ще придадем на таратора приятен розов цвят.
Разреждаме го с водата. Подправяме със сол на вкус и прибавяме маслиновото масло.
Охлаждаме в хладилник за 30 - 40 min, преди да го поднесем.

Освен с вкуса си, този таратор е интересен и с приятния си розов цвят. Ако класическият таратор ти омръзнал, задължително пробвай този.