Верига от любими рецепти
Агнешко за споделяне

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

агнешка задна четвъртина агнешка задна четвъртина2,2 kg kg
чесън чесън7 - 8 скилидки скилидка
розмарин розмарин4 - 5 стръка стрък
мащерка мащерка4 - 5 стръка стрък
червен лук червен лук2 - 3 глави глава
бяло вино бяло вино150 ml ml
червен пипер червен пипер2 - 3 с.л. с.л.
питки пърленки питка пърленка6 - 7
краве масло краве масло20 g g
червен боб червен боб2 консерви консерва
зелена салата зелена салата2
чесън чесън
(пресен)
1 връзка връзка
репичка репичка1 връзка връзка
краставици краставица2
домати домат2
заквасена сметана заквасена сметана400 g g
маслиново масло маслиново масло
лимони лимон
сол сол
черен пипер черен пипер

Агнешко за споделяне

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:30 h
(7)

Начин на приготвяне

Почистваме добре агнешкия бут и го надупчваме с нож, като в прорезите поставяме по скилидка чесън и стръкче розмарин. Втриваме добре червения пипер в месото и овкусяваме със сол и черен пипер. Нарязваме червения лук на едро и го поставяме на дъното на голяма тава. Отгоре слагаме агнешкото, поливаме с малко маслиново масло и добавяме бялото вино. Запечатваме тавата с алуминиево фолио и печем 2h на 180°С, след което отстраняваме фолиото и печем още 20 min, докато хване златист загар. Обезкостяваме изпечения бут и накъсваме на малки парченца. Измиваме боба от консервата и го задушаваме с малко лук за няколко минути.

Нарязваме зеленчуците в купа и ги овкусяваме с маслиново масло, лимонов сок и сол.

Разтопяваме маслото в тиган, слагаме ½ ч.л. червен пипер и затопляме хлебчетата за 30 секунди.

Поставяме всичко на масата на дъска - месото, хлебчетата, купичка със заквасена сметана, салатата, боба и пресния чесън. Даваме на гостите възможност сами да сглобят питките си със сметаната, месото, зеленчуците и боба.

Агнешко за споделяне
2:30 h

Агнешко за споделяне

Съставки

агнешка задна четвъртина
2.2 kg
чесън
7 - 8 скилидка
розмарин
4 - 5 стрък
мащерка
4 - 5 стрък
червен лук
2 - 3 глава
бяло вино
150 ml
червен пипер
2 - 3 с.л.
питка пърленка
6 - 7
краве масло
20 g
червен боб
2 консерва
зелена салата
2
чесън (пресен)
1 връзка
репичка
1 връзка
краставица
2
домат
2
заквасена сметана
400 g
маслиново масло
лимон
сол
черен пипер
Агнешко за споделяне
2:30 h

Step 1

Агнешко за споделяне

Почистваме добре агнешкия бут и го надупчваме с нож, като в прорезите поставяме по скилидка чесън и стръкче розмарин. Втриваме добре червения пипер в месото и овкусяваме със сол и черен пипер. Нарязваме червения лук на едро и го поставяме на дъното на голяма тава. Отгоре слагаме агнешкото, поливаме с малко маслиново масло и добавяме бялото вино. Запечатваме тавата с алуминиево фолио и печем 2h на 180°С, след което отстраняваме фолиото и печем още 20 min, докато хване златист загар. Обезкостяваме изпечения бут и накъсваме на малки парченца. Измиваме боба от консервата и го задушаваме с малко лук за няколко минути.

Нарязваме зеленчуците в купа и ги овкусяваме с маслиново масло, лимонов сок и сол.

Разтопяваме маслото в тиган, слагаме ½ ч.л. червен пипер и затопляме хлебчетата за 30 секунди.

Поставяме всичко на масата на дъска - месото, хлебчетата, купичка със заквасена сметана, салатата, боба и пресния чесън. Даваме на гостите възможност сами да сглобят питките си със сметаната, месото, зеленчуците и боба.

агнешка задна четвъртина: 2.2 kg
чесън: 7 - 8 скилидка
розмарин: 4 - 5 стрък
мащерка: 4 - 5 стрък
червен лук: 2 - 3 глава
бяло вино: 150 ml
червен пипер: 2 - 3 с.л.
питка пърленка: 6 - 7
краве масло: 20 g
червен боб: 2 консерва
зелена салата: 2
чесън (пресен): 1 връзка
репичка: 1 връзка
краставица: 2
домат: 2
заквасена сметана: 400 g
маслиново масло
лимон
сол
черен пипер
Агнешко за споделяне

Feedback

How did you like cooking with us?

Още любими рецепти

шеф Манчев
шеф Манчев
Печено агнешко със сотиран спанак

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Печено агнешко със сотиран спанак
2:30 h
(6)
шеф Манчев
шеф Манчев
Агнешки флейки с камамбер и сос Мавруд

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Агнешки флейки с камамбер и сос Мавруд
30 min
(4)
шеф Манчев
шеф Манчев
Шпиковано агнешко с целина, запечено с фреш от лимон върху батат с пресни билки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Шпиковано агнешко с целина, запечено с фреш от лимон върху батат с пресни билки
4:00 h
(7)
шеф Шишков
шеф Шишков
Агнешка предна четвъртина с пресни картофки и печен сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Агнешка предна четвъртина с пресни картофки и печен сос
4:00 h
(17)
шеф Манчев
шеф Манчев
Агнешко печено по касапски от кюстендилско

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Агнешко печено по касапски от кюстендилско
3:00 h
(16)
шеф Манчев
шеф Манчев
Агнешка курбан чорба с манатарки от Еленския Балкан

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Агнешка курбан чорба с манатарки от Еленския Балкан
2:00 h
(21)
шеф Шишков
шеф Шишков
Печени агнешки късове със сос Ромеско

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Печени агнешки късове със сос Ромеско
3:30 h
(6)
шеф Манчев
шеф Манчев
Агнешки котлети с винен сос и ризото със спанак

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Агнешки котлети с винен сос и ризото със спанак
50 min
(11)
шеф Манчев
шеф Манчев
Агнешка курбан чорба

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Агнешка курбан чорба
2:30 h
(20)
шеф Манчев
шеф Манчев
Печено агнешко с дроб сарма

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Печено агнешко с дроб сарма
3:00 h
(6)
шеф Шишков
шеф Шишков
Печен агнешки бут с розмарин и дроб сарма с мента

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Печен агнешки бут с розмарин и дроб сарма с мента
3:30 h
(2)
шеф Манчев
шеф Манчев
Печено агнешко с дроб сарма

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Печено агнешко с дроб сарма
3:00 h
(8)
шеф Шишков
шеф Шишков
Печен агнешки бут със сос от червено вино

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Печен агнешки бут със сос от червено вино
2:30 h
(11)
Агнешко руло с катък и ориз със спанак и печурки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Агнешко руло с катък и ориз със спанак и печурки
4:30 h
(8)
шеф Шишков
шеф Шишков
Продукти в продажба
Бавно печен агнешки бут с гарнитура от ориз и салата от кълцан патладжан

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Бавно печен агнешки бут с гарнитура от ориз и салата от кълцан патладжан
6:40 h
(5)