
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
агнешка задна четвъртина агнешка задна четвъртина | 2,2 kg kg | ||
чесън чесън | 7 - 8 скилидки скилидка | ||
розмарин розмарин | 4 - 5 стръка стрък | ||
мащерка мащерка | 4 - 5 стръка стрък | ||
червен лук червен лук | 2 - 3 глави глава | ||
бяло вино бяло вино | 150 ml ml | ||
червен пипер червен пипер | 2 - 3 с.л. с.л. | ||
питки пърленки питка пърленка | 6 - 7 | ||
краве масло краве масло | 20 g g | ||
червен боб червен боб | 2 консерви консерва | ||
зелена салата зелена салата | 2 | ||
чесън
чесън (пресен) | 1 връзка връзка | ||
репичка репичка | 1 връзка връзка | ||
краставици краставица | 2 | ||
домати домат | 2 | ||
заквасена сметана заквасена сметана | 400 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | |||
лимони лимон | |||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеАгнешко за споделяне
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме добре агнешкия бут и го надупчваме с нож, като в прорезите поставяме по скилидка чесън и стръкче розмарин. Втриваме добре червения пипер в месото и овкусяваме със сол и черен пипер. Нарязваме червения лук на едро и го поставяме на дъното на голяма тава. Отгоре слагаме агнешкото, поливаме с малко маслиново масло и добавяме бялото вино. Запечатваме тавата с алуминиево фолио и печем 2h на 180°С, след което отстраняваме фолиото и печем още 20 min, докато хване златист загар. Обезкостяваме изпечения бут и накъсваме на малки парченца. Измиваме боба от консервата и го задушаваме с малко лук за няколко минути.
Нарязваме зеленчуците в купа и ги овкусяваме с маслиново масло, лимонов сок и сол.
Разтопяваме маслото в тиган, слагаме ½ ч.л. червен пипер и затопляме хлебчетата за 30 секунди.
Поставяме всичко на масата на дъска - месото, хлебчетата, купичка със заквасена сметана, салатата, боба и пресния чесън. Даваме на гостите възможност сами да сглобят питките си със сметаната, месото, зеленчуците и боба.