Верига от любими рецепти
Агнешко за споделяне

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

агнешка задна четвъртина агнешка задна четвъртина2,2 kg kg
чесън чесън7 - 8 скилидки скилидка
розмарин розмарин4 - 5 стръка стрък
мащерка мащерка4 - 5 стръка стрък
червен лук червен лук2 - 3 глави глава
бяло вино бяло вино150 ml ml
червен пипер червен пипер2 - 3 с.л. с.л.
питки пърленки питка пърленка6 - 7
краве масло краве масло20 g g
червен боб червен боб2 консерви консерва
зелена салата зелена салата2
чесън чесън
(пресен)
1 връзка връзка
репичка репичка1 връзка връзка
краставици краставица2
домати домат2
заквасена сметана заквасена сметана400 g g
маслиново масло маслиново масло
лимони лимон
сол сол
черен пипер черен пипер

Агнешко за споделяне

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:30 h
(7)

Начин на приготвяне

Почистваме добре агнешкия бут и го надупчваме с нож, като в прорезите поставяме по скилидка чесън и стръкче розмарин. Втриваме добре червения пипер в месото и овкусяваме със сол и черен пипер. Нарязваме червения лук на едро и го поставяме на дъното на голяма тава. Отгоре слагаме агнешкото, поливаме с малко маслиново масло и добавяме бялото вино. Запечатваме тавата с алуминиево фолио и печем 2h на 180°С, след което отстраняваме фолиото и печем още 20 min, докато хване златист загар. Обезкостяваме изпечения бут и накъсваме на малки парченца. Измиваме боба от консервата и го задушаваме с малко лук за няколко минути.

Нарязваме зеленчуците в купа и ги овкусяваме с маслиново масло, лимонов сок и сол.

Разтопяваме маслото в тиган, слагаме ½ ч.л. червен пипер и затопляме хлебчетата за 30 секунди.

Поставяме всичко на масата на дъска - месото, хлебчетата, купичка със заквасена сметана, салатата, боба и пресния чесън. Даваме на гостите възможност сами да сглобят питките си със сметаната, месото, зеленчуците и боба.