
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
агнешка предна четвъртина агнешка предна четвъртина | 2,3 kg kg | |
маслиново масло маслиново масло | 250 ml ml | |
соев сос соев сос | 20 ml ml | |
розмарин розмарин | 2 стръка стрък | |
чесън чесън | 3 - 4 скилидки скилидка | |
куркума куркума | 20 g g | |
камембер камембер | 500 g g | |
рукола рукола | 20 - 30 g g | |
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“ | 20 g g |
За соса
краве масло краве масло | 70 g g | |
червено вино
червено вино („Мавруд“) | 200 ml ml | |
сметана за готвене сметана за готвене | 50 ml ml | |
мащерка мащерка | 1 стръка стрък | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
портвайн портвайн | 100 ml ml |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listАгнешки флейки с камамбер и сос Мавруд
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обезкостяваме агнешкото месо и го нарязваме на тънки флейки, които допълнително изтъняваме с чук за месо през стреч фолио. Поставяме ги в дълбока купа и подправяме със сол, черен пипер и куркума, поливаме ги с 200 ml маслиново масло, добавяме накълцания чесън и розмарина и объркваме добре. Така маринованото месо оставяме покрито в хладилник да престои поне 24 h. Когато го извадим, правим малки прорези по флейките, за да не се свиват при топлинната обработка.
Загряваме в тиган 50 mlмаслиново масло и запечатваме агнешките флейки за 2 - 3 min от двете страни. Намазваме дъното на тава за печене с масло и започваме да подреждаме флейките. Върху всяка слагаме парче камамбер, отгоре по още една флейка и завършваме с парче камамбер. Запичаме агнешкото за 6 - 7 минути в предварително загрята на 180°С фурна.
Соса приготвяме, като слагаме маслото в тенджера да се разтопи, доливаме виното и портвайна, добавяме мащерката и наситнения чесън и оставяме да се редуцира за няколко минути на среден огън. След това доливаме сметаната и след като се сгъсти, подправяме със сол и отстраняваме.
Поднасяме агнешкото филе, запечено с камамбер, полято със соса и с украса от рукола и люспи „Грана Падано“.