Верига от любими рецепти
Свинско филе с аспержи в сметанов сос и ориз с див керевиз

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

свинско филе свинско филе500 g g
олио олио2 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
бели аспержи бели аспержи1 kg kg
краве масло краве масло3 с.л. с.л.
готварска сметана готварска сметана200 ml ml
бяло вино бяло вино300 ml ml
ориз ориз200 g g
целина целина1 връзка връзка
сгъстител за светъл сос сгъстител за светъл сос4 с.л. с.л.

Свинско филе с аспержи в сметанов сос и ориз с див керевиз

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(1)

Начин на приготвяне

1. Измий и подсуши филето, ако има излишна мазнина, я отстрани. Натрий го с олио, сол и черен пипер и го запържи в сгорещен тиган от всички страни. Продължи да пържиш под капак на тих огън около 25 min, като обръщаш многократно.

2. Междувременно обели аспержите и отрежи краищата. Нарежи ги на парчета с дължина 3 cm. Запържи ги в 2 с.л. горещо масло, загаси с вино и сметана, овкуси със сол и черен пипер, покрий с капак и готви около 12 min.

3. Свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката. Накълцай на ситно дивия керевиз. Сгъсти леко сметановия сос с аспержите със сгъстителя и овкуси. Смеси дивия керевиз и останалото масло с ориза и разбъркай отдолу нагоре, разсипи в малки купички като притискаш сместа и обърни върху чинии за сервиране. Нарежи филето, гарнирай с аспержите в сметановия сос и сервирай.