
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
червено зеле червено зеле | 1 глави глава | ||
наденица
наденица (немски наденички) | 360 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 100 ml ml | ||
дафинов лист дафинов лист | 1 | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
краве масло краве масло | 50 g g | ||
захар захар | 50 g g | ||
балсамов оцет балсамов оцет | 10 ml ml | ||
соев сос соев сос | 10 ml ml | ||
брашно брашно | 10 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеНемски наденички с червено зеле и лучен сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Нарежи зелето на ситно и го задуши в 25 g загрято масло до омекване
2. След това прибави към него 25 g захар, 50 ml зеленчуков бульон, дафиновия лист, чесъна, нарязан на кубчета, и балсамовия оцет
3. Остави да се готви, докато се образува лек карамелен сос, след което отстрани от котлона
4. За лучения сос нарежи лука на полумесеци, задуши го в останалото масло до омекване, прибави брашното, останалата захар, соевия сос и долей останалия зеленчуков бульон.
5. Овкуси със сол и черен пипер и остави соса да се редуцира
6. Немските наденички запечи равномерно от всички страни на загрят сух тиган
7. Поднеси наденичките върху канапе от червено зеле и ги полей отгоре с лучения сос