Верига от любими рецепти
Немски наденички с червено зеле и лучен сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

червено зеле червено зеле1 глави глава
наденици наденица
(немски наденички)
360 g g
лук лук1 глави глава
зеленчуков бульон зеленчуков бульон100 ml ml
дафинови листа дафинов лист1
чесън чесън1 скилидки скилидка
краве масло краве масло50 g g
захар захар50 g g
балсамов оцет балсамов оцет10 ml ml
соев сос соев сос10 ml ml
брашно брашно10 g g

Немски наденички с червено зеле и лучен сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

35 min
(5)

Начин на приготвяне

1. Нарежи зелето на ситно и го задуши в 25 g загрято масло до омекване

2. След това прибави към него 25 g захар, 50 ml зеленчуков бульон, дафиновия лист, чесъна, нарязан на кубчета, и балсамовия оцет

3. Остави да се готви, докато се образува лек карамелен сос, след което отстрани от котлона

4. За лучения сос нарежи лука на полумесеци, задуши го в останалото масло до омекване, прибави брашното, останалата захар, соевия сос и долей останалия зеленчуков бульон.

5. Овкуси със сол и черен пипер и остави соса да се редуцира

6. Немските наденички запечи равномерно от всички страни на загрят сух тиган

7. Поднеси наденичките върху канапе от червено зеле и ги полей отгоре с лучения сос