
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеТиролски gröstl
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели картофите и ги нарежи на дебели шайби. Загрей 3 с.л. слънчогледово олио в голям тиган и пържи в него картофите ок. 15 min на средна температура, като от време на време разбъркваш. Овкуси със солта и черния пипер.
2. Докато картофите се пържат, обели лука и го нарежи на кубчета. Обели и ябълките, отстрани семките и ги нарежи на едри кубчета. Изрежи месото от кокала на котлетите и го нарежи на ивици.
3. Добави месото към картофите заедно с лука, ябълките и останалото олио, овкуси с майорана и пържи още 5 - 8 min. Откъсни листенцата на магданоза и ти наситни.
4. Овкуси ястието, наръси с магданоза и сервирай с червено цвекло.
Съвет:
Вместо котлети можеш да използваш и друго сготвено месо, например остатъци от печено. Ще ти трябват ок. 350 g.