Верига от любими рецепти
Тиролски gröstl

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

котлет от малко прасенце котлет от малко прасенце
(от предния ден; тегло в сурово състояние: 700 g)
4
картофи картоф
(от предния ден)
1,2 kg kg
лук лук2 глави глава
ябълки ябълка
(по ок. 150 g всяка)
2
майорана майорана2 ч.л. ч.л.
магданоз магданоз0,5 връзка връзка
червено цвекло червено цвекло200 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
олио олио4 с.л. с.л.

Тиролски gröstl

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(9)

Начин на приготвяне

1. Обели картофите и ги нарежи на дебели шайби. Загрей 3 с.л. слънчогледово олио в голям тиган и пържи в него картофите ок. 15 min на средна температура, като от време на време разбъркваш. Овкуси със солта и черния пипер.

2. Докато картофите се пържат, обели лука и го нарежи на кубчета. Обели и ябълките, отстрани семките и ги нарежи на едри кубчета. Изрежи месото от кокала на котлетите и го нарежи на ивици.

3. Добави месото към картофите заедно с лука, ябълките и останалото олио, овкуси с майорана и пържи още 5 - 8 min. Откъсни листенцата на магданоза и ти наситни.

4. Овкуси ястието, наръси с магданоза и сервирай с червено цвекло.

Съвет:
Вместо котлети можеш да използваш и друго сготвено месо, например остатъци от печено. Ще ти трябват ок. 350 g.