
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listФилетирана пъстърва със сос Ремулад и броколи в чесново масло
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Овкуси филетираните пъстърви със сол и пипер от всички страни и ги запечатай в предварително загрят тиган с малко маслиново масло. Може да използваш и грил тиган, ако искаш да им придадеш шарка. Запечатай първо от страната на кожата.
2. Нарежи броколите на малки парченца и ги бланширай във вряща вода и после в ледена вода (бланшира се за 2 - 3 min).
3. Разтопи в отделен тиган маслото и постави вътре разполовена скилидката чесън. Подправи с 3 - 4 стръка мащерка. Когато маслото започне да кипи, махни чесъна и сложи броколите. Така ще запазиш част от аромата и вкуса на чесъна, без да има опасност той да прегори и да даде горчив вкус. Овкуси броколите със сол и черен пипер.
4. За соса Ремулад - смеси в купа майонезата, кетчупа, горчицата, ситно нарязания пресен лук, киселата краставичка на кубчета и соса Табаско. Овкуси със сол и черен пипер и разбъркай добре.
5. Поднеси соса и броколите като гарнитура към рибата.
Съвет: Можеш да съхраняваш приготвения от теб сос Ремулад в хладилник в кутия с капак или купа с фолио. Ако искаш, направи си предварително и в по-големи количества - подходящ е за месо, за зеленчуци или като дип за препечени филийки.