Верига от любими рецепти
Филетирана пъстърва със сос Ремулад и броколи в чесново масло

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пъстърва пъстърва2 бр. бр.
броколи броколи200 g g
кисели краставички кисела краставичка1
лук лук
(пресен)
2 стръка стрък
чесън чесън1 скилидки скилидка
краве масло краве масло50 g g
кетчуп кетчуп1 с.л. с.л.
майонеза майонеза4 с.л. с.л.
горчица горчица1 с.л. с.л.
сос Табаско сос Табаско
(по желание)
2 g g
маслиново масло маслиново масло60 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
мащерка мащерка3 - 4 стръка стрък

Филетирана пъстърва със сос Ремулад и броколи в чесново масло

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(7)

Начин на приготвяне

1. Овкуси филетираните пъстърви със сол и пипер от всички страни и ги запечатай в предварително загрят тиган с малко маслиново масло. Може да използваш и грил тиган, ако искаш да им придадеш шарка. Запечатай първо от страната на кожата.

2. Нарежи броколите на малки парченца и ги бланширай във вряща вода и после в ледена вода (бланшира се за 2 - 3 min).

3. Разтопи в отделен тиган маслото и постави вътре разполовена скилидката чесън. Подправи с 3 - 4 стръка мащерка. Когато маслото започне да кипи, махни чесъна и сложи броколите. Така ще запазиш част от аромата и вкуса на чесъна, без да има опасност той да прегори и да даде горчив вкус. Овкуси броколите със сол и черен пипер.

4. За соса Ремулад - смеси в купа майонезата, кетчупа, горчицата, ситно нарязания пресен лук, киселата краставичка на кубчета и соса Табаско. Овкуси със сол и черен пипер и разбъркай добре.

5. Поднеси соса и броколите като гарнитура към рибата.

Съвет: Можеш да съхраняваш приготвения от теб сос Ремулад в хладилник в кутия с капак или купа с фолио. Ако искаш, направи си предварително и в по-големи количества - подходящ е за месо, за зеленчуци или като дип за препечени филийки.