Верига от любими рецепти
Карамелен сладкиш със сладолед

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

бита сметана бита сметана500 g g
прясно мляко прясно мляко500 ml ml
яйца яйце8 бр. бр.
ванилия ванилия1 пакетчета пакетче
захар захар200 g g
сладолед сладолед4 топки топка
фъстъци фъстъци1 шепи шепа
сладко от гуава сладко от гуава4 ч.л. ч.л.
плодове плод200 g g

Карамелен сладкиш със сладолед

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(8)

Начин на приготвяне

Загряваме фурната на 150° C. Застиламе формата за печене (с размери приблизително 15х20 cm) с хартия за печене. 
Карамелизираме 100 g захар в тиган на среден огън до златисто кафяво, като разклащаме периодично тигана. Бързо изсипваме готовия карамел във формата, докато не се е втвърдил. 
В купа разбъркваме с бъркалка разбитата сметана, млякото, яйцата, 100 g захар и ванилията. След това изсипваме сместа върху карамела. Печем във фурната за около 40 min. 
Оставяме сладкиша да изстине и го изваждаме от тавата с помощта на хартията за печене. Нарязваме на парчета и сервираме с топка сладолед. Гарнираме с накълцани фъстъци, сладко от гуава и плодове.