
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
бита сметана бита сметана | 500 g g | ||
прясно мляко прясно мляко | 500 ml ml | ||
яйца яйце | 8 бр. бр. | ||
ванилия ванилия | 1 пакетчета пакетче | ||
захар захар | 200 g g | ||
сладолед сладолед | 4 топки топка | ||
фъстъци фъстъци | 1 шепи шепа | ||
сладко от гуава сладко от гуава | 4 ч.л. ч.л. | ||
плодове плод | 200 g g |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеКарамелен сладкиш със сладолед
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Загряваме фурната на 150° C. Застиламе формата за печене (с размери приблизително 15х20 cm) с хартия за печене.
Карамелизираме 100 g захар в тиган на среден огън до златисто кафяво, като разклащаме периодично тигана. Бързо изсипваме готовия карамел във формата, докато не се е втвърдил.
В купа разбъркваме с бъркалка разбитата сметана, млякото, яйцата, 100 g захар и ванилията. След това изсипваме сместа върху карамела. Печем във фурната за около 40 min.
Оставяме сладкиша да изстине и го изваждаме от тавата с помощта на хартията за печене. Нарязваме на парчета и сервираме с топка сладолед. Гарнираме с накълцани фъстъци, сладко от гуава и плодове.