Верига от любими рецепти
Мариновани свински късчета в кисело мляко със сос от портокал

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свинско бонфиле свинско бонфиле400 g g
кисело мляко кисело мляко200 g g
розмарин розмарин
(пресен)
1 стръка стрък
маслиново масло маслиново масло40 ml ml
тиквички тиквичка1
червени чушки червена чушка1
краве масло краве масло20 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

Мариновани свински късчета в кисело мляко със сос от портокал

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(10)

Начин на приготвяне

1. Нарежи месото на късчета, чушката - на ивици, а тиквичката - на гредички

2. Сложи месото в дълбока купа, овкуси със сол, черен пипер, маслиново масло, кисело мляко и розмарин, нарязан на ситно. Разбъркай добре и остави късчетата за около 10 min да се овкусят

3. Запържи зеленчуците вмаслиновото масло и щом омекнат, добави масло и ги извади в отделен съд

4. След това запържи месото, докато хване загар, и прибави зеленчуците към него

5. Приготви соса, като обелиш портокала, филетираш го, т.е. отстраниш ципата на всяко парче

6. Задуши го в загрятото масло за около 2 min. Прибави захарта и меда и след като леко се карамелизират, долей готварската сметана. Остави соса да ври 10 - 15 min до сгъстяване

7. Поднеси ястието, като поставиш от месото и зеленчуците в чиния и полееш с портокаловия сос