
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Мариновани свински късчета в кисело мляко със сос от портокал
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Нарежи месото на късчета, чушката - на ивици, а тиквичката - на гредички
2. Сложи месото в дълбока купа, овкуси със сол, черен пипер, маслиново масло, кисело мляко и розмарин, нарязан на ситно. Разбъркай добре и остави късчетата за около 10 min да се овкусят
3. Запържи зеленчуците вмаслиновото масло и щом омекнат, добави масло и ги извади в отделен съд
4. След това запържи месото, докато хване загар, и прибави зеленчуците към него
5. Приготви соса, като обелиш портокала, филетираш го, т.е. отстраниш ципата на всяко парче
6. Задуши го в загрятото масло за около 2 min. Прибави захарта и меда и след като леко се карамелизират, долей готварската сметана. Остави соса да ври 10 - 15 min до сгъстяване
7. Поднеси ястието, като поставиш от месото и зеленчуците в чиния и полееш с портокаловия сос