
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
телешка кайма телешка кайма | 400 g g | |
кайма смес
кайма смес (от свинска плешка) | 250 g g | |
сушени домати сушен домат | 1 буркана буркан | |
лук лук | 1 глави глава | |
чесън чесън | 3 - 4 скилидки скилидка | |
доматен сос доматен сос | 200 ml ml | |
бри бри | 250 g g | |
моцарела моцарела | 250 g g | |
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“ | 50 g g | |
маслиново масло маслиново масло | 50 ml ml | |
босилек босилек | 1 връзка връзка | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПица с телешка кайма, сушени домати и бри
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Смесваме около 600 g брашно със солта, захарта и ригана, объркваме добре, правим кладенче и добавяме маята, предварително разтворена в около 100 ml топла вода с щипка сол и захар. Замесваме и започваме постепенно да прибавяме водата. Когато замесим цялото брашно и тестото стане еластично, прибавяме имаслиновото масло и продължаваме да месим, като при необходимост добавяме още брашно. Готовото гладко тесто слагаме в намазнена купа и покриваме с капак или стреч фолио. Оставяме го във фурната при температура 45°С да втасва, докато удвои обема си.
Междувременно в тиган загряваме 50 mlмаслиново масло и запържваме двете кайми за около 30 min, докато станат на тъмнокафяви хрупкави трохички. Изваждаме ги от тигана и ги прецеждаме от мазнината. В същия тиган в малкомаслиново масло задушаваме наситнените лук и чесън, след което връщаме каймата. Добавяме сушените домати, нарязани на едро, и доматения сос. Редуцираме и овкусяваме със сол и пипер. Оставяме готовия сос да изстине.През това време изваждаме тестото, премесваме го отново и го разточваме. Поставяме го върху хартия за печене в голяма тава (с диаметър 60 cm). Отгоре разпределяме соса и нареждаме слайсове моцарела. Печем 10 - 15 min в предварително загрята на 180°С фурна. Изваждаме пицата, поставяме парчета бри, настъргваме Грана Падано и връщаме за още 5 min във фурната.
Поднасяме пицата, поръсена обилно с накъсан пресен босилек.