Верига от любими рецепти
Пица с телешка кайма, сушени домати и бри

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

телешка кайма телешка кайма400 g g
кайма кайма
(от свинска плешка)
250 g g
сушени домати сушен домат1 буркана буркан
лук лук1 глави глава
чесън чесън3 - 4 скилидки скилидка
доматен сос доматен сос200 ml ml
бри бри250 g g
моцарела моцарела250 g g
сирене „Грана Падано“ сирене „Грана Падано“50 g g
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
босилек босилек1 връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

За тестото

брашно брашно800 g g
суха мая суха мая14 g g
вода вода
(топла)
650 - 700 ml ml
захар захар1 с.л. с.л.
риган риган
(сушен)
2 - 3 с.л. с.л.

Пица с телешка кайма, сушени домати и бри

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(3)

Начин на приготвяне

Смесваме около 600 g брашно със солта, захарта и ригана, объркваме добре, правим кладенче и добавяме маята, предварително разтворена в около 100 ml топла вода с щипка сол и захар. Замесваме и започваме постепенно да прибавяме водата. Когато замесим цялото брашно и тестото стане еластично, прибавяме имаслиновото масло и продължаваме да месим, като при необходимост добавяме още брашно. Готовото гладко тесто слагаме в намазнена купа и покриваме с капак или стреч фолио. Оставяме го във фурната при температура 45°С да втасва, докато удвои обема си.

Междувременно в тиган загряваме 50 mlмаслиново масло и запържваме двете кайми за около 30 min, докато станат на тъмнокафяви хрупкави трохички. Изваждаме ги от тигана и ги прецеждаме от мазнината. В същия тиган в малкомаслиново масло задушаваме наситнените лук и чесън, след което връщаме каймата. Добавяме сушените домати, нарязани на едро, и доматения сос. Редуцираме и овкусяваме със сол и пипер. Оставяме готовия сос да изстине.През това време изваждаме тестото, премесваме го отново и го разточваме. Поставяме го върху хартия за печене в голяма тава (с диаметър 60 cm). Отгоре разпределяме соса и нареждаме слайсове моцарела. Печем 10 - 15 min в предварително загрята на 180°С фурна. Изваждаме пицата, поставяме парчета бри, настъргваме Грана Падано и връщаме за още 5 min във фурната.

Поднасяме пицата, поръсена обилно с накъсан пресен босилек.