
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listМиникюфтенца с печен картоф
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1) През това време измий картофите, обели ги и ги насоли. Намажи металното фолио с масло и ги увий с него.
2) Сложи ги да се пекат на 200⁰C за около 40 - 45 min.
3) Смеси каймата с накълцания на ситно магданоз и яйцето. Прибави галетата, киселото мляко и кимиона и подправи със сол, черен пипер и чубрица.
4) Постави каймата за около 20 min в хладилник на температура +4⁰C, за да се овкуси добре.
5) 10 минути, преди да извадиш картофите, намажи ръцете си с олио, направи малки топченца от каймата и ги подреди върху тава с хартия за печене.
6) Запечи на 200⁰C за около 10 min.
7) Гарнирай кюфтенцата с печените картофи.