Верига от любими рецепти
Миникюфтенца с печен картоф

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

кайма кайма
(смес)
720 g g
картофи картоф
(средни)
4
яйца яйце1
чубрица чубрица3 g g
кимион кимион3 g g
кисело мляко кисело мляко3 с.л. с.л.
галета галета10 g g
магданоз магданоз5 g g
краве масло краве масло5 g g
сол сол
черен пипер черен пипер
олио олио
алуминиево фолио алуминиево фолио
хартия за печене хартия за печене

Миникюфтенца с печен картоф

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(4)

Начин на приготвяне

1) През това време измий картофите, обели ги и ги насоли. Намажи металното фолио с масло и ги увий с него.

2) Сложи ги да се пекат на 200⁰C за около 40 - 45 min.

3) Смеси каймата с накълцания на ситно магданоз и яйцето. Прибави галетата, киселото мляко и кимиона и подправи със сол, черен пипер и чубрица.

4) Постави каймата за около 20 min в хладилник на температура +4⁰C, за да се овкуси добре.

5) 10 минути, преди да извадиш картофите, намажи ръцете си с олио, направи малки топченца от каймата и ги подреди върху тава с хартия за печене.

6) Запечи на 200⁰C за около 10 min.

7) Гарнирай кюфтенцата с печените картофи.