Верига от любими рецепти
Лещена яхния с брюкселско зеле

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

шунка шунка
(нарязана на кубчета)
100 g g
леща леща250 g g
лук лук1 глави глава
корени за супа корени за супа1 връзка връзка
олио олио2 ч.л. ч.л.
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 - 1,5 l l
дафинови листа дафинов лист2
майорана майорана
брюкселско зеле брюкселско зеле
(замразено)
600 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
ябълков оцет ябълков оцет2 - 3 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Лещена яхния с брюкселско зеле

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(6)

Начин на приготвяне

1. Накисни лещата за около 1 h в по-голямо количество студена вода.

2. Обели и накълцай лука. Почисти, т.е. обели корените за супа и ги нарежи на кубчета. Задуши в сгорещено олио лука, докато стане стъклен. Отлей водата от лещата, добави я към лука и продължи да задушаваш още малко.

3. Залей с горещия бульон, добави дафиновите листа и майораната и готви под капак 20 min. Добави корените за супа и готви още 10 min. Остави брюкселското зеле да се отцеди, добави го и продължи да готвиш още 10 min.

4. Междувременно накъсай и накълцай листата от магданоза. Подправи яхнията с оцет, сол и черен пипер. Наръси с магданоз и нарязаната шунка.