
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
шунка
шунка (нарязана на кубчета) | 100 g g | ||
леща леща | 250 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
корени за супа корени за супа | 1 връзка връзка | ||
олио олио | 2 ч.л. ч.л. | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1 - 1,5 l l | ||
дафинов лист дафинов лист | 2 | ||
майорана майорана | |||
брюкселско зеле
брюкселско зеле (замразено) | 600 g g | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
ябълков оцет ябълков оцет | 2 - 3 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеЛещена яхния с брюкселско зеле
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Накисни лещата за около 1 h в по-голямо количество студена вода.
2. Обели и накълцай лука. Почисти, т.е. обели корените за супа и ги нарежи на кубчета. Задуши в сгорещено олио лука, докато стане стъклен. Отлей водата от лещата, добави я към лука и продължи да задушаваш още малко.
3. Залей с горещия бульон, добави дафиновите листа и майораната и готви под капак 20 min. Добави корените за супа и готви още 10 min. Остави брюкселското зеле да се отцеди, добави го и продължи да готвиш още 10 min.
4. Междувременно накъсай и накълцай листата от магданоза. Подправи яхнията с оцет, сол и черен пипер. Наръси с магданоз и нарязаната шунка.