Верига от любими рецепти
Пържен котлет от шаран с ризото от кускус

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

шарана шаран1
лимони лимон1
брашно брашно100 g g
олио олио200 ml ml
кускус кускус150 g g
краве масло краве масло40 g g
сметана за готвене сметана за готвене100 ml ml
лук лук
(пресен)
100 g g
домати домат100 g g
чесън чесън1 скилидки скилидка
пармезан пармезан30 g g
орехи орех20 g g
босилек босилек2 листа лист
сол сол
черен пипер черен пипер

Пържен котлет от шаран с ризото от кускус

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(2)

Начин на приготвяне

1) Първо, свари кускуса за около 10 минути, а после го изцеди.

2) Запържи в дълбок съд в масло пресния лук, чесъна и месестата част на домата.

3) Добави сметаната и овкуси. После добави и орехите и кускуса. А накрая - и пармезана и босилека.

4) Изчисти шарана и го нарежи на котлети.

5) Овкуси котлетите със сол, черен пипер и сок от лимон и ги оваляй в брашно. Изпържи ги в гореща мазнина.

6) Сервирай в чиния отдолу кускуса, а отгоре - котлета и резенче лимон.