Верига от любими рецепти
Пъстърва на грил с ментов лимонет и задушени зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пъстърва пъстърва2
лимони лимон2
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
мента мента2 стръка стрък
бейби моркови бейби морков100 g g
сол сол
черен пипер черен пипер

За зеленчуците:

броколи броколи150 g g
сушени домати сушен домат80 g g
чесън чесън2 скилидки скилидка
маслиново масло маслиново масло30 ml ml
краве масло краве масло50 g g
мащерка мащерка1 стръка стрък
сол сол
черен пипер черен пипер

Пъстърва на грил с ментов лимонет и задушени зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(26)

Начин на приготвяне

Измиваме пъстървата и я овкусяваме със сол и черен пипер. Печем я на грил или в грил тиган от двете страни до готовност. Ментовия лимонет приготвяме, като изцеждаме сока от лимоните, смесваме го със маслиновото масло и ситно нарязаните листенца мента и разбъркваме добре.
В дълбок тиган загряваме маслиновото масло и задушаваме под похлупак почистените зеленчуци, нарязания чесън и сушените домати. Малко преди да станат готови, добавяме маслото и прясната мащерка и разбъркваме, докато маслото се разтопи. Накрая подправяме със сол и черен пипер.

Как да сервираме:
Поднасяме изпечената пъстърва, полята с ментовия лимонет и гарнирана със задушените зеленчуци. Допълваме с чаша совиньон блан.