
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пъстърва пъстърва | 2 | |
лимони лимон | 2 | |
маслиново масло маслиново масло | 50 ml ml | |
мента мента | 2 стръка стрък | |
бейби моркови бейби морков | 100 g g | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
За зеленчуците:
броколи броколи | 150 g g | |
сушени домати сушен домат | 80 g g | |
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | |
маслиново масло маслиново масло | 30 ml ml | |
краве масло краве масло | 50 g g | |
мащерка мащерка | 1 стръка стрък | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listПъстърва на грил с ментов лимонет и задушени зеленчуци
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Измиваме пъстървата и я овкусяваме със сол и черен пипер. Печем я на грил или в грил тиган от двете страни до готовност. Ментовия лимонет приготвяме, като изцеждаме сока от лимоните, смесваме го със маслиновото масло и ситно нарязаните листенца мента и разбъркваме добре.
В дълбок тиган загряваме маслиновото масло и задушаваме под похлупак почистените зеленчуци, нарязания чесън и сушените домати. Малко преди да станат готови, добавяме маслото и прясната мащерка и разбъркваме, докато маслото се разтопи. Накрая подправяме със сол и черен пипер.
Как да сервираме:
Поднасяме изпечената пъстърва, полята с ментовия лимонет и гарнирана със задушените зеленчуци. Допълваме с чаша совиньон блан.