Верига от любими рецепти
Шпикован свински врат с чесън, мащерка и тиква, поднесен с пюре от целина и сос с пушен бекон

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свински врат свински врат
(без кост)
1,1 kg kg
целина целина
(глава)
1 kg kg
чесън чесън100 g g
мащерка мащерка10 g g
тиква тиква100 g g
сол сол10 g g
черен пипер черен пипер10 g g
пушен червен пипер пушен червен пипер10 g g
краве масло краве масло100 g g
готварска сметана готварска сметана100 ml ml
лук лук50 g g
моркови морков50 g g
картофи картоф100 g g
бекон бекон
(пушен)
150 g g

Шпикован свински врат с чесън, мащерка и тиква, поднесен с пюре от целина и сос с пушен бекон

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(98)

Начин на приготвяне

Правим напречни разрези на цялото месо през около 5 cm и запълваме дупките с обелени скилидки чесън, мащерка и почистената тиква, нарязана във формата на лентички. Добавяме сол и черен пипер на вкус. Използваме 50 g от маслото, за да натрием цялото месо. Поръсваме с пушения червен пипер и натриваме отново. 

В подходящ съд за печене слагаме месото, след което прибавяме обелените картофи, моркови и лук. Запичаме за 10 – 15 min при добре загрята фурна на 200° С, докато се получи коричка. Доливаме 1 l бульон, завиваме с метално фолио и печем за около 1 h.  

През това време почистваме и нарязваме целината на кубчета и я сваряваме. След като омекне, отцеждаме и пюрираме в блендер със затоплената сметана и останалата част от маслото. 

Нарязваме пушения бекон на кубчета и запържваме. Добавяме соса и оставяме да редуцира.

В чинията първо слагаме пюрето, след това нарязаното месо и поливаме със соса преди сервиране. 

Купи в Lidl

МорковиМоркови
Моркови
23.05 - 26.05
-21%
1,89
1,49лв.