
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listШпикован свински врат с чесън, мащерка и тиква, поднесен с пюре от целина и сос с пушен бекон
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Правим напречни разрези на цялото месо през около 5 cm и запълваме дупките с обелени скилидки чесън, мащерка и почистената тиква, нарязана във формата на лентички. Добавяме сол и черен пипер на вкус. Използваме 50 g от маслото, за да натрием цялото месо. Поръсваме с пушения червен пипер и натриваме отново.
В подходящ съд за печене слагаме месото, след което прибавяме обелените картофи, моркови и лук. Запичаме за 10 – 15 min при добре загрята фурна на 200° С, докато се получи коричка. Доливаме 1 l бульон, завиваме с метално фолио и печем за около 1 h.
През това време почистваме и нарязваме целината на кубчета и я сваряваме. След като омекне, отцеждаме и пюрираме в блендер със затоплената сметана и останалата част от маслото.
Нарязваме пушения бекон на кубчета и запържваме. Добавяме соса и оставяме да редуцира.
В чинията първо слагаме пюрето, след това нарязаното месо и поливаме със соса преди сервиране.