
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПица с блат от тиквички
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Настъргваме тиквичките на едро ренде. Посоляваме ги и ги оставяме настрана за около 20 min. След това ги притискаме с ръце и много добре ги отцеждаме от течността. Трябва да са добре отцедени, защото иначе ще разводнят блата.
Включваме фурната да загрява на 200° С в режим горно и долно печене.
Към отцедените тиквички прибавяме яйцата и настърганата моцарела. Разбъркваме с ръце. Застиламе плитка тава с хартия за печене. Разделяме сместа на две равни части.
С половината смес оформяме кръгла пица с диаметър 26 – 28 cm . Изпичаме за 15 – 20 min в загрятата фурна или докато блатът придобие приятен златист загар. Повтаряме същото с другата половина от сместа.
Увеличаваме температурата на фурната до 250° С. Намазваме всяка от пиците с по 2 с.л. песто. Върху него подреждаме тънки шайби моцарела и запичаме за 5 – 7 min. Гарнираме пиците с прошутото и тънки резени домати.