Верига от любими рецепти
Свински шницел с рьощи

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

яйца яйце3
брашно брашно200 g g
галета галета200 g g
олио олио200 - 300 ml ml
краве масло краве масло80 - 100 g g
червен пипер червен пипер
лимони лимон1
картофи картоф800 g g
маслиново масло маслиново масло20 - 30 ml ml
магданоз магданоз връзка връзка
сол сол
черен пипер черен пипер

Свински шницел с рьощи

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:15 h
(11)

Начин на приготвяне

Обелваме картофите и ги сваряваме, след което ги отцеждаме и ги оставяме да изстинат. Сварените картофи настъргвамe и ги овкусяваме със сол, черен пипер, ситно нарязания магданоз и маслиновото масло, като объркваме добресместа. В малко тиганче, с диаметър не повече от 15 cm, загряваме олио и поставяме от картофената смес, като оформяме голяма палачинка с размера на тиганчето. Пържим от двете страни до златисто, като обръщаме много внимателно, за да не се разпадне.

Междувременно начукваме добре свинския шницел, така че дебелината му да бъде не повече от 2 - 3 mm. Посоляваме го със сол и черен пипер и го овалваме последователно в брашно, предварително разбитите яйца и накрая в галета. В голям тиган загряваме олио и пържим шницелите за няколко минути от двете страни до златисто. Щом са готови, ги отцеждаме върху кухненска хартия.

Поднасяме шницела горещ с кубче масло върху него. Поръсваме с червен пипер и гарнираме с рьощите и резен лимон.