
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Свински шницел с рьощи
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Обелваме картофите и ги сваряваме, след което ги отцеждаме и ги оставяме да изстинат. Сварените картофи настъргвамe и ги овкусяваме със сол, черен пипер, ситно нарязания магданоз и маслиновото масло, като объркваме добресместа. В малко тиганче, с диаметър не повече от 15 cm, загряваме олио и поставяме от картофената смес, като оформяме голяма палачинка с размера на тиганчето. Пържим от двете страни до златисто, като обръщаме много внимателно, за да не се разпадне.
Междувременно начукваме добре свинския шницел, така че дебелината му да бъде не повече от 2 - 3 mm. Посоляваме го със сол и черен пипер и го овалваме последователно в брашно, предварително разбитите яйца и накрая в галета. В голям тиган загряваме олио и пържим шницелите за няколко минути от двете страни до златисто. Щом са готови, ги отцеждаме върху кухненска хартия.
Поднасяме шницела горещ с кубче масло върху него. Поръсваме с червен пипер и гарнираме с рьощите и резен лимон.