Верига от любими рецепти
Пилешко филе с лют шоколадов сос и плънка от портокал

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

сем. Шатеви
сем. Шатеви
от гр. Благоевград

Съставки

пилешко филе пилешко филе400 g g
соев сос соев сос1 с.л. с.л.
портокали портокал2 бр. бр.
лимони лимон0,5 бр. бр.
бял пипер бял пипер
(смес с черен)
0,5 ч.л. ч.л.
кокосово масло кокосово масло2 с.л. с.л.
царевично брашно царевично брашно2 с.л. с.л.
ядки ядки
(смлени)
2 с.л. с.л.

За шоколадовия сос

шоколади шоколад50 g g
краве масло краве масло30 g g
сок от портокал сок от портокал2 - 3 с.л. с.л.
червен пипер червен пипер
(лют)
0,5 ч.л. ч.л.

Пилешко филе с лют шоколадов сос и плънка от портокал

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

50 min
(26)

Начин на приготвяне

Изстискваме единия портокал, а другия почистваме от семките и кората и нарязваме на кубчета.
Пилешките филета овкусяваме с лимонов сок, соев сос, портокалов сок и черен пипер. Оставяме ги да престоят поне половин час.
Филетата пълним с нарязания портокал и завиваме на рулца. Овалваме ги в смес от царевично брашно и смлени ядки и нареждаме в намазнена тавичка. Заливаме ги с остатъка от портокаловия сок и отгоре поставяме по 1 с. л. от кокосовото масло.
Печем в загрята до 220° С фурна до зачервяване за около 20 - 25 min.
През това време приготвяме шоколадовия сос. Загряваме маслото и портокаловия сок, прибавяме начупения шоколад и бъркаме на слаб огън до получаване на еднородна гладка смес.
Филетата изваждаме в чинии и заливаме с шоколадовия сос.
Можем да поднесем с гарнитура от ориз със стафиди и куркума, броколи и ядки.

по рецепта на семейство Шатеви