Верига от любими рецепти
Пилешко филе с ягодов сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

пилешко филе пилешко филе
(от гърди)
600 g g
олио олио1 с.л. с.л.
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
ягоди ягода500 g g
червено вино червено вино75 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер
зелен пипер зелен пипер
захар захар1 - 2 ч.л. ч.л.
алуминиево фолио алуминиево фолио

Пилешко филе с ягодов сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

25 min
(1)

Начин на приготвяне

1. Измий и подсуши пилешкото филе. Ако е необходимо, отстрани жилите. Овкуси със солта и черния пипер. Загрей в тиган олиото и маслото и запържи пилешкото от всяка страна за 4 min.

2. Междувременно почисти ягодите и пасирай 400 g от тях, а остатъка нарежи на кубчета. Намачкай с нож зеления пипер.

3. Извади пилешкото филе от тигана, увий го в алуминиево фолио и го остави да почине. 4. Загаси получения от пърженето сос с червеното вино и остави да къкри 3 min. Добави ягодовото пюре, подправи със солта, зеления пипер и захарта и остави да къкри още 3 min. Прибави ягодите на кубчета, докато се загреят и овкуси. Сервирай с пилешкото филе. На ястието подхождат малки пресни картофи.