Верига от любими рецепти
Сотирани свински късчета с праз и сухи печени чушки

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене600 g g
праз лук праз лук300 g g
печурки печурка200 g g
чушки чушка
(сухи)
5 бр. бр.
чесън чесън2 скилидки скилидка
олио олио50 ml ml
чубрица чубрица
сол сол
черен пипер черен пипер
червен пипер червен пипер
(пушен)
магданоз магданоз0,5 връзка връзка

Сотирани свински късчета с праз и сухи печени чушки

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

30 min
(26)

Начин на приготвяне

Нарязваме свинското на жулиени и в добре загрят тиган с олио сотираме месото за 10-15 min до готовност. 

Нарязваме праза на едро, а гъбите – на полумесеци. Последователно добавяме първо гъбите, докато станат хрупкави, след това – праза. Овкусяваме със сол, черен пипер, чубрица и чесън. 

Отделно изпичаме сухите чушки и ги нарязваме на едро. Добавяме ги към сместа да се досготвят за около 5 min. Накрая добавяме пушения червен пипер. 

Поднасяме със ситно нарязан магданоз.