Верига от любими рецепти
Свинско по ловджийски, поднесено с ориз

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свинско месо за готвене свинско месо за готвене600 g g
франкфуртски варено-пушени наденички франкфуртски варено-пушени наденички150 g g
лук лук1 глави глава
моркови морков1
зелени чушки зелена чушка1
червени чушки червена чушка1
печурки печурка3
дафинови листа дафинов лист1
доматено пюре доматено пюре1 с.л. с.л.
брашно брашно1 с.л. с.л.
ориз ориз200 g g
магданоз магданоз1 връзка връзка
чесън чесън1 скилидки скилидка
краве масло краве масло70 g g
олио олио60 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон1 - 1,2 l l
сол сол
черен пипер черен пипер

Свинско по ловджийски, поднесено с ориз

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(7)

Начин на приготвяне

Почистваме добре месото от жилите и го нарязваме на кубчета. Овкусяваме със сол и черен пипер и го запечатваме в 20 ml олио, като на няколко пъти доливаме по 50 - 70 ml бульон, за да стане по-крехко месото. След около 20 min добавяме и наденичките, нарязани на парчета, и оставяме да се готви още 10 - 15 min с още малко масло и зеленчуков бульон.

Междувременно в отделен тиган загряваме 20 ml останалото олио и запържваме наситнения лук, след което добавяме чушките и гъбите, нарязани на едро. Постепенно прибавяме половината масло, накълцания чесън и дафиновия лист. Щом зеленчуците омекнат, слагаме доматеното пюре и доливаме 300 ml зеленчуков бульон. Разтваряме брашното в малко вода и сгъстяваме с него соса. Подправяме със сол и черен. Готовото вече месо прибавяме в тигана със зеленчуците и соса.

Ориза приготвяме, като първо го запържваме до златисто в 20 ml загрято олио, подправяме с черен пипер и доливаме 450 ml бульон. След като се свари, го подправяме със сол, черен пипер и 30 g масло.

Сервираме свинското по ловджийски върху гарнитурата от бял ориз, обилно поливаме със соса и поръсваме с магданоз.