
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свинско месо за готвене свинско месо за готвене | 600 g g | ||
франкфуртски варено-пушени наденички франкфуртски варено-пушени наденички | 150 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
моркови морков | 1 | ||
зелени чушки зелена чушка | 1 | ||
червени чушки червена чушка | 1 | ||
печурки печурка | 3 | ||
дафинов лист дафинов лист | 1 | ||
доматено пюре доматено пюре | 1 с.л. с.л. | ||
брашно брашно | 1 с.л. с.л. | ||
ориз ориз | 200 g g | ||
магданоз магданоз | 1 връзка връзка | ||
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | ||
краве масло краве масло | 70 g g | ||
олио олио | 60 ml ml | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 1 - 1,2 l l | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеСвинско по ловджийски, поднесено с ориз
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме добре месото от жилите и го нарязваме на кубчета. Овкусяваме със сол и черен пипер и го запечатваме в 20 ml олио, като на няколко пъти доливаме по 50 - 70 ml бульон, за да стане по-крехко месото. След около 20 min добавяме и наденичките, нарязани на парчета, и оставяме да се готви още 10 - 15 min с още малко масло и зеленчуков бульон.
Междувременно в отделен тиган загряваме 20 ml останалото олио и запържваме наситнения лук, след което добавяме чушките и гъбите, нарязани на едро. Постепенно прибавяме половината масло, накълцания чесън и дафиновия лист. Щом зеленчуците омекнат, слагаме доматеното пюре и доливаме 300 ml зеленчуков бульон. Разтваряме брашното в малко вода и сгъстяваме с него соса. Подправяме със сол и черен. Готовото вече месо прибавяме в тигана със зеленчуците и соса.
Ориза приготвяме, като първо го запържваме до златисто в 20 ml загрято олио, подправяме с черен пипер и доливаме 450 ml бульон. След като се свари, го подправяме със сол, черен пипер и 30 g масло.
Сервираме свинското по ловджийски върху гарнитурата от бял ориз, обилно поливаме със соса и поръсваме с магданоз.