Верига от любими рецепти
Свински врат с кост, приготвен на бавен огън със зеленчуци, поднесен с булгур

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свински врат свински врат
(с кост)
800 g g
лук лук
(стар)
50 g g
моркови морков100 g g
домати домат200 g g
дафинов лист дафинов лист3 бр. бр.
бахар бахар10 g g
сол сол10 g g
черен пипер черен пипер10 g g
червен пипер червен пипер10 g g
брашно брашно50 g g
олио олио50 g g
булгур булгур300 g g
масло масло100 g g
чесън чесън10 g g
червено вино червено вино50 ml ml
кора от портокал кора от портокал100 g g
кора от лимон кора от лимон100 g g
целина целина
(листа)
100 g g

Свински врат с кост, приготвен на бавен огън със зеленчуци, поднесен с булгур

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

3:00 h
(58)

Начин на приготвяне

Овкусяваме свинския врат със сол и черен пипер. 
В тенджера сипваме олиото. 
Отделно в тава слагаме брашното и овалваме свинския врат, след което хубаво го изтупваме. Слагаме го в тенджерата и го запечатваме от двете страни за около минута, да хване розова коричка. 
Изваждаме врата и го слагаме в тава за печене. 

Слагаме в тенджерата от врата предварително нарязаните зеленчуци, задушаваме ги до омекване, добавяме червения пипер, дафиновия лист, бахара, предварително изпечените домати с люспа /люспата се маха преди да се добавят/. Прибавяме червено вино и около 1,5 l зеленчуков бульон. Готовата смес сипваме в тавата при свинския врат, слагаме хартия за печене и печем на 200° С за около 2 h. 

Отделно сваряваме булгура за 15 – 20 min. Отцеждаме, добавяме масло, сол, черен пипер, чесън и оставяме да се получи кремообразна смес. 

Поднасяме като отдолу слагаме булгура, отгоре свинския врат със зеленчуците и накрая поръсваме с настъргана кора от портокал, кора от лимон и пресни листа целина.