Верига от любими рецепти
Пълнен свински врат със зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свински врат свински врат
(без кост)
600 g g
спанак спанак30 g g
чесън чесън1 - 2 скилидки скилидка
моркови морков2
тиквички тиквичка
броколи броколи100 g g
карфиол карфиол100 g g
аспержи аспержи2 - 3
краве масло краве масло50 g g
олио олио65 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон500 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Пълнен свински врат със зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:20 h
(14)

Начин на приготвяне

Начукваме врата на тънко през стреч фолио, като внимаваме да не го накъсаме. Овкусяваме го със сол и черен пипер. Загряваме в тиган 30 ml олио и половината масло и задушаваме спанака с наситнения чесън за около 2 min, като овкусяваме със сол и черен пипер. Нарязваме тиквичката и един морков на ленти и ги сваряваме.

След като зеленчуците са готови, внимателно пълним с тях начуканите парчета свински врат и ги завиваме на руло. Запържваме ги в силно загрято олио за няколко минути от всички страни, като по този начин си гарантираме, че ще се запазят цели, без да е нужно да ги увиваме с конец или да ги забождаме с клечки. След като се запечатат, ги печем 20 min в предварително загрята на 220°С фурна.

Междувременно във врящия бульон слагаме за няколко минути карфиола и броколите, накъсани на розички, аспержите, нарязани на половинки и моркова, нарязан на едро. Отцеждаме сварените зеленчуци и за половин минута ги потапяме в купа със студена вода и лед, след което ги задушаваме за кратко в тиган с масло. Подправяме със сол и черен пипер.

Поднасяме свинския врат, нарязан надве и гарниран със задушените зеленчуци.