
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
филе от треска филе от треска | 300 g g | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
домати
домат (по 425 ml всяка) | 2 консерви консерва | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
тиквички тиквичка | 250 g g | ||
патладжан патладжан | 250 g g | ||
нахут нахут | 1 консерви консерва | ||
маслиново масло маслиново масло | 4 с.л. с.л. | ||
червено вино червено вино | 100 ml ml | ||
зеленчуков бульон зеленчуков бульон | 150 -200 ml ml | ||
сол сол | |||
захар захар | 1 -2 ч.л. ч.л. | ||
черен пипер черен пипер | |||
розмарин розмарин | 2 ч.л. ч.л. | ||
дафинови листа дафинов лист | 2 |
Яхния с риба, нахут и патладжан
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Размрази рибните филета. Обели лука и чесъна, нарежи лука на резени, а чесъна на шайби. Изсипи нахута в цедка, изплакни го и го остави да се отцеди.
2. Почисти тиквичките и патладжана, разрежи ги на две по дължина, а после - на едро на кубчета. Запържи в две с. л. сгорещеномаслиново масло за 3 - 4 min, като бъркаш непрекъснато. Овкуси ги със солта и черния пипер и ги извади.
3. Задуши за 1 - 2 min лука и чесъна в останалото горещо олио, докато станат стъклени. Загаси с червеното вино, 150 ml бульон и доматите. Подправи със сол и черен пипер, захар, розмарин и дафинов лист и остави да заври. Добави нахута и готви 10 min под капак.
4. Междувременно измий рибните филета, подсуши ги, нарежи ги на хапки и ги посоли леко. Добави ги в тенджерата заедно с тиквичките, патладжана и евентуално още бульон. Вари под капак 5 - 7 min на слаб огън, след това овкуси.