Верига от любими рецепти
Яхния с риба, нахут и патладжан

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

филе от треска филе от треска300 g g
лук лук1 глави глава
домати домат
(по 425 ml всяка)
2 консерви консерва
чесън чесън2 скилидки скилидка
тиквички тиквичка250 g g
патладжан патладжан250 g g
нахут нахут1 консерви консерва
маслиново масло маслиново масло4 с.л. с.л.
червено вино червено вино100 ml ml
зеленчуков бульон зеленчуков бульон150 - 200 ml ml
сол сол
захар захар1 - 2 ч.л. ч.л.
черен пипер черен пипер
розмарин розмарин2 ч.л. ч.л.
дафинови листа дафинов лист2

Яхния с риба, нахут и патладжан

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(7)

Начин на приготвяне

1. Размрази рибните филета. Обели лука и чесъна, нарежи лука на резени, а чесъна на шайби. Изсипи нахута в цедка, изплакни го и го остави да се отцеди.

2. Почисти тиквичките и патладжана, разрежи ги на две по дължина, а после - на едро на кубчета. Запържи в две с. л. сгорещеномаслиново масло за 3 - 4 min, като бъркаш непрекъснато. Овкуси ги със солта и черния пипер и ги извади.

3. Задуши за 1 - 2 min лука и чесъна в останалото горещо олио, докато станат стъклени. Загаси с червеното вино, 150 ml бульон и доматите. Подправи със сол и черен пипер, захар, розмарин и дафинов лист и остави да заври. Добави нахута и готви 10 min под капак.

4. Междувременно измий рибните филета, подсуши ги, нарежи ги на хапки и ги посоли леко. Добави ги в тенджерата заедно с тиквичките, патладжана и евентуално още бульон. Вари под капак 5 - 7 min на слаб огън, след това овкуси.