« Назад

Агнешка чорба

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

140 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Агнешка чорба
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 140 min

Слагаме агнешките ребра в тенджера с вода да се варят на среден огън за около час и половина. Когато агнешкото е готово, прецеждаме бульона, обезкостяваме месото и го нарязваме на малки късчета.
В отделна тенджера загряваме олиото и в него слагаме да се задушават зеленчуците, нарязани на малки кубчета. Щом омекнат, започваме постепенно да прибавяме към тях агнешкия бульон. Оставяме да къкри около десетина минути, след което прибавяме и късчетата месо. След около 10 – 15 min слагаме измития ориз, овкусяваме със сол, черен пипер, червен пипер и наситнен джоджен.
След като оризът набъбне, прибавяме обеления и нарязан на кубчета домат. Разбиваме яйцето и го добавяме към горещата супа на тънка струя, за да се пресече и да стане на парцалчета.

Как да сервираме

Поднасяме агнешката чорба гореща, с поръска от пресен джоджен.