« Назад

Агнешки котлети със зеленчуци в гювеч

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

80 min
(8)
Време
Трудност
8 Рейтинг
Агнешки котлети със зеленчуци в гювеч
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 80 min

Почистваме агнешките котлети, разрязваме ги спрямо ребрата и ги запечатваме на сух тиган по 1 min от всяка страна.

В друг съд загряваме олио и задушаваме последователно нарязаните на шайби лук, чушки, гъби, бекон и сушени сливи. Овкусяваме със сол, черен пипер, накълцан чесън, чубрица, джоджен, червен пипер и накрая добавяме доматите, предварително обелени и нарязани на едри кубчета. 

В гювеч подреждаме ред от зеленчуковата смес и ред от месото, докато свършат всички продукти. Печем на 180° С за около половин час. Изваждаме гювеча от фурната, нарязваме на ситно магданоз и поръсваме. Чукваме яйцата отгоре и запичаме за  5 – 7 min на 200° С.

По желание поднасяме с кисело мляко.