« Назад

Азиатско пиле фрикасе със зелени аспержи

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Азиатско пиле фрикасе със зелени аспержи
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min

1. Измий и подсуши пилешкото филе и го нарежи на кубчета с големина 3 – 4 cm. Почисти зеления лук и го накълцай. Обели чесъна и джинджифила и ги накълцай на ситно.

2. Запържи всичко за 4 – 5 min в сгорещеното олио, като бъркаш. Подправи с ½ ч.л. кориандър, черен пипер и 1 с.л. соев сос. Налей сметаната и бульона, кипни и готви под капак 5 min.

3. В това време свари ориза във вряща подсолена вода според указанията върху опаковката.

4. Измий аспержите, обели ги в долната една трета и отрежи дървесните краища. Нарежи стъблата на парчета с дължина 5 cm и ги прибави заедно със замразения грах към пилето. После готви още 6 – 8 min.

5. Подправи фрикасето с останалия соев сос и кориандър и по желание сгъсти със сгъстителя за сос. Сервирай заедно с ориза.