Верига от любими рецепти
Печено пилешко бутче със сметанов сос и грилована царевица

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

пилешкo бутче пилешкo бутче660 g g
сметана за готвене сметана за готвене300 ml ml
бри бри
(или камамбер)
100 g g
бяло вино бяло вино50 ml ml
лук лук1 глави глава
чесън чесън2 скилидки скилидка
розмарин розмарин1 стръка стрък
мащерка мащерка1 стръка стрък
царевица царевица
(сварени)
2
краве масло краве масло100 g g
маслиново масло маслиново масло50 ml ml
сол сол
черен пипер черен пипер

Печено пилешко бутче със сметанов сос и грилована царевица

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

1:30 h
(6)

Начин на приготвяне

Почистваме бутчетата от кожата и излишната мазнина, ако има такава. Отстраняваме ребрата откъм горната част, а също и кожата и хрущяла от долната част, за да оголим кокала. Подправяме бутчетата със сол, черен пипер и малко маслиново масло, подреждаме ги в тава, на дъното на която наливаме малко вода. Печем ги около час в предварително загрята на 180°С фурна.

През това време в останалото маслиново масло задушаваме лука, нарязан на ситно. Добавяме виното и след като сместа леко се редуцира, доливаме сметаната и прибавяме нарязаното сирене и пресните подправки. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме соса да се сгъсти.В грил тиган загряваме маслото и слагаме царевиците заедно с целите скилидки чесън. Печем ги, докато царевицата придобие карамелен цвят и стане леко хрупкава.

Как да сервираме:
Поднасяме изпеченото бутче, полято със сметановия сос и гарнирано с грилованата царевица. Комбинираме с тъмно френско розе.