
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
пилешкo бутче пилешкo бутче | 660 g g | ||
сметана за готвене сметана за готвене | 300 ml ml | ||
бри
бри (или камамбер) | 100 g g | ||
бяло вино бяло вино | 50 ml ml | ||
лук лук | 1 глави глава | ||
чесън чесън | 2 скилидки скилидка | ||
розмарин розмарин | 1 стръка стрък | ||
мащерка мащерка | 1 стръка стрък | ||
царевица
царевица (сварени) | 2 | ||
краве масло краве масло | 100 g g | ||
маслиново масло маслиново масло | 50 ml ml | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеПечено пилешко бутче със сметанов сос и грилована царевица
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Почистваме бутчетата от кожата и излишната мазнина, ако има такава. Отстраняваме ребрата откъм горната част, а също и кожата и хрущяла от долната част, за да оголим кокала. Подправяме бутчетата със сол, черен пипер и малко маслиново масло, подреждаме ги в тава, на дъното на която наливаме малко вода. Печем ги около час в предварително загрята на 180°С фурна.
През това време в останалото маслиново масло задушаваме лука, нарязан на ситно. Добавяме виното и след като сместа леко се редуцира, доливаме сметаната и прибавяме нарязаното сирене и пресните подправки. Подправяме със сол и черен пипер и оставяме соса да се сгъсти.В грил тиган загряваме маслото и слагаме царевиците заедно с целите скилидки чесън. Печем ги, докато царевицата придобие карамелен цвят и стане леко хрупкава.
Как да сервираме:
Поднасяме изпеченото бутче, полято със сметановия сос и гарнирано с грилованата царевица. Комбинираме с тъмно френско розе.