« Назад

Бавно печен агнешки бут с гарнитура от ориз и салата от кълцан патладжан

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

400 min
(5)
Време
Трудност
5 Рейтинг
Бавно печен агнешки бут с гарнитура от ориз и салата от кълцан патладжан
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 400 min

Овкусяваме месото със сол, черен и червен пипер, след което го шпиковаме с една глава чесън и стръкчета розмарин.

Слагаме 2 пръста вода или вино в тава, покриваме с фолио и изпичаме във фурна на 180° С за 4 – 5 h, като последните 30 min печем без фолио, за да хване коричка.

Когато месото изстине, го обезкостяваме и сваряваме изпечените кости във вода заедно с част от соса на агнешкото. Получения бульон ще използваме за приготвянето на ориза.

Запържваме ориза в тиган или тенджера и постепенно наливаме от бульона, бъркайки непрекъснато, докато се готви. Накрая добавяме нарязания пресен лук.

Изпичаме предварително осолените и намазани с олио патладжани във фурна заедно с останалата глава чесън.

Накълцваме на едро изпечените зеленчуци, по желание може да изцедим върху тях сока на ½ лимон, след което ги объркваме с тахана. Овкусяваме със сол и черен пипер и сервираме.