« Назад

Ципура по гръцки

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

45 min
(6)
Време
Трудност
6 Рейтинг
Ципура по гръцки
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 45 min

Измиваме добре ципурата и я слагаме в предварително намазнена с маслиново масло тефлонова тава (ако използваме обикновена тава, я слагаме върху хартия за печене), мажем я с масло от вътрешната страна, овкусяваме със сол, черен пипер, мащерка и резенчета лимон. Запичаме в предварително загрята на 220°С фурна за 15 min.
Междувременно в тиган със загрято маслиново масло запържваме скаридите, наситнения лук, маслините, нарязания чесън, добавяме мащерката и малко масло, а след това и доматите, обелени и нарязани на малки кубчета. Овкусяваме със сол, черен пипер, риган и босилек. Когато всички съставки са равномерно запържени, добавяме узото и фламбираме или просто го изчакваме да изври.
Когато рибата се изпече, я пълним с половината от сместа от тигана и връщаме във фурната при същата температура за 3 – 4 min.
Поднасяме рибата в плато заедно с останалата смес от тигана. Декорираме с резенчета лимон, мащерка и риган.