Верига от любими рецепти
Свинско кордон бльо със задушени зеленчуци

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Манчев
шеф Манчев
Готви с рецептите на шеф Иван Манчев

Съставки

свинско контрафиле свинско контрафиле800 g g
шунка шунка4 филии филия
ементал ементал4 филии филия
сирене Горгонзола сирене Горгонзола200 g g
яйца яйце2
галета галета1 ч.ч. ч.ч.
червен пипер червен пипер1 ч.л. ч.л.
брашно брашно1 ч.ч. ч.ч.
краве масло краве масло50 g g
маслиново масло маслиново масло2 с.л. с.л.

За гарнитурата:

броколи броколи150 g g
моркови морков150 g g
тиквички тиквичка150 g g
краве масло краве масло50 g g
песто песто1 с.л. с.л.

Свинско кордон бльо със задушени зеленчуци

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

60 min
(11)

Начин на приготвяне

Нарязаното контрафиле изтъняваме с чукче за месо през стреч фолио и го овкусяваме със сол и черен пипер. Между две парченца от контрафилето поставяме слайс шунка, слайс ементал, парче горгонзола и притискаме добре. Разбиваме яйцата, а в отделен съд смесваме галетата и червения пипер. Овалваме готовото месо първо в брашно, след това потапяме в яйцата и накрая овалваме в галетата. В подходящ тиган сгорещяваме маслиновото и кравето масло и запържваме получените стекове от двете страни до златисто.Приготвяме гарнитурата, като задушаваме на пара накъсаните на розички броколи и морковите, нарязани на лентички. Вотделен тиган разтопяваме маслото и задушаваме до омекване тиквичките, нарязани на средно големи парчета.

Как да сервирамеСервираме свинкото кордон бльо, гарнирано с броколи, моркови и тиквички, полети със сос песто.