Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
кайма смес
кайма смес (смес) | 500 g g | |
пшенично брашно пшенично брашно | 275 g g | |
пресен лук пресен лук | 2 стръка стрък | |
моркови морков | 150 g g | |
чесън чесън | 1 скилидки скилидка | |
доматен сос доматен сос | 3 с.л. с.л. | |
китайско зеле китайско зеле | 6 - 8 листа лист | |
брашно
брашно (за обработка) | ||
соев сос
соев сос (за потапяне) | ||
сусамово олио сусамово олио | 3 с.л. с.л. | |
сол сол | ||
черен пипер черен пипер | ||
канела канела | 1 щипки щипка | |
китайска смес от 5 подправки на прах китайска смес от 5 подправки на прах | 1 ч.л. ч.л. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listДим сум с плънка от кайма
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Замеси от брашното, една щипка сол и приблизително 130 ml вода гладко, еластично тесто. Покрий го и го остави да почине на стайна температура за 30 min.
2. Почисти зеления лук и го нарежи на фини колелца. Обели морковите и ги настържи на фино ренде. Обели чесъна и го накълцай на ситно. Запържи каймата в горещо олио, докато стане на трохи. Посоли я леко. Добави настърганите моркови, зеления лук и чесъна, овкуси със сместа от 5 подправки, канелата, соевия сос и черния пипер.
3. Пържи още 3 - 5 min при непрекъснато бъркане, след това овкуси и остави да поизстине. Почисти листата на китайското зеле и застели с тях 2 - 3 гевгира/решетки или бамбукови кошници за готвене на пара.
4. Раздели тестото на порции. Върху малко брашно разточи тънко всяка порция и изрежи кръгове (12 cm Ø). Постави върху всеки кръг една с.л. с връх от плънката и завий отгоре тестото като торбичка, като запечаташ ръбовете.
5. Постави ги в съдовете за готвене на пара и готви над тенджера с вряща вода ок. 20 min до омекване. Сервирай веднага със соев сос за потапяне.