
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listШведски кюфтенца в сметанов сос
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
1. Обели лука, накълцай го и го запържи в горещо масло, докато стане стъклен. Остави го да изстине. Обели картофите и ги намачкай до фино пюре. Смеси ги с лука, каймата, жълтъка, солта и черния пипер и оформи 16 кюфтенца с големина приблизително на топка за тенис.
2. Загрей в тиган 2 с.л. слънчогледово олио и изпържи в него кюфтенцата. Пържи ги 10 min, на средна температура и от всички страни. Извади ги и ги остави настрани.
3. Добави останалото олио към мазнината от пърженето и запържи брашното в него. Загаси с бульона и сметаната, остави да заври и овкуси. Върни кюфтенцата и готви около 5 min. Сервирай с червените боровинки.
Съвет: Кюфтенцата си подхождат с картофено пюре.