Верига от любими рецепти
Шведски кюфтенца в сметанов сос

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

кайма смес кайма смес
(смес)
500 g g
лук лук1 глави глава
краве масло краве масло1 с.л. с.л.
картофи картоф
(сварени предния ден (ок. 150 g) )
2
жълтъци жълтък1
олио олио3 с.л. с.л.
брашно брашно
телешки бульон телешки бульон400 ml ml
готварска сметана готварска сметана100 ml ml
червени боровинки червенa боровинкa8 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Шведски кюфтенца в сметанов сос

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(10)

Начин на приготвяне

1. Обели лука, накълцай го и го запържи в горещо масло, докато стане стъклен. Остави го да изстине. Обели картофите и ги намачкай до фино пюре. Смеси ги с лука, каймата, жълтъка, солта и черния пипер и оформи 16 кюфтенца с големина приблизително на топка за тенис.

2. Загрей в тиган 2 с.л. слънчогледово олио и изпържи в него кюфтенцата. Пържи ги 10 min, на средна температура и от всички страни. Извади ги и ги остави настрани.

3. Добави останалото олио към мазнината от пърженето и запържи брашното в него. Загаси с бульона и сметаната, остави да заври и овкуси. Върни кюфтенцата и готви около 5 min. Сервирай с червените боровинки.

Съвет: Кюфтенцата си подхождат с картофено пюре.

Купи в Lidl

КартофиКартофи
Картофи
02.02 - 05.02
5,99*лв.
* Предложенията важат за посочения за съответния артикул период. Артикулите могат да бъдат изчерпани преди последния ден на съответната промоция, а тези без ценово намаление - още в първия ден на промоцията. Възможно е някои от артикулите да не са налични във всички разновидности и размери. Артикули без ценово намаление се продават в количества, обичайни за едно домакинство (до 5 артикула или 5 kg на клиент). При артикули с намалени цени намалението важи за до 5 артикула или 5 kg на клиент. Повече информация за характеристиките, състава и суровините на артикулите е налична на опаковките. Лидл България не носи отговорност за допуснати печатни грешки. Лидл България си запазва правото на промяна в цените. Декорацията към продуктите не е включена в тяхната цена. Всички цени са в лева, с включен ДДС.