Верига от любими рецепти
Касерол Beef and Beer с йоркширски пудинги

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

Съставки

телешко месо за гулаш телешко месо за гулаш1 kg kg
олио олио3 с.л. с.л.
краве масло краве масло2 с.л. с.л.
свинско месо свинско месо
(шарено)
150 g g
лук лук2 глави глава
моркови морков500 g g
брашно брашно170 g g
яйца яйце4
прясно мляко прясно мляко200 ml ml
тъмна бира тъмна бира300 ml ml
телешки бульон телешки бульон300 ml ml
балсамов оцет балсамов оцет1 - 2 ч.л. ч.л.
сол сол
черен пипер черен пипер
дафинови листа дафинов лист2
мащерка мащерка1 ч.л. ч.л.
кафява захар кафява захар1 - 2 ч.л. ч.л.

Касерол Beef and Beer с йоркширски пудинги

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

2:30 h
(8)

Начин на приготвяне

1. Измий нарязаните за гулаш парчета телешко и ги подсуши. Запържи ги на порции от всички страни в малко количество силно сгорещено олио и масло, така че бързо да се получи хрупкава коричка. Извади месото и го сложи настрана.

2. Междувременно отстрани кожата и кокалите от шареното месо и го нарежи на кубчета. Обели и накълцай лука. Запържи месото и лука в мазнината от пърженето, докато станат стъклени, подправи с мащерката. Наръси 30 g брашно и задуши за кратко, като бъркаш непрекъснато. След това загаси с бирата и 200 ml телешки бульон. Върни отново месото, овкуси с дафиновия лист, солта, черния пипер, по 1 ч.л. захар и балсамов оцет и готви под капак 1¾ - 2 h. Разбърквай от време на време. Ако е необходимо, добави още бульон.

3. Обели морковите и ги нарежи на парчета с дебелина 1 - 2 cm. Добави ги към ястието след като се е готвило 1 h.

4. За пудингите разбий яйцата с прясното мляко и 2 големи щипки сол. Добави брашното и разбъркай отдолу нагоре. Прекарай тестото през цедка в кана с чучур и го остави за 30 - 60 min да набъбне.

5. Загрей фурната на 225° C. Сипи приблизително по една ч. л. олио в дванайсетте вдлъбнатини на тавата за мъфини и я загрей за около 8 min в горещата фурна. Още веднъж разбъркай тестото и бързо го налей във вдлъбнатите, така че да напълни приблизително ⅓ от тях. Печи 15 - 18 min в горещата фурна, докато пудингите бухнат и покафенеят.

6. Още веднъж овкуси касерола със солта, черния пипер, захарта и оцета и сервирай заедно пудингите.