« Назад

Грилован свински врат с печени картофи на грил с розмарин, масло и мащерка и BBQ сос

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

45 min
(5)
Време
Трудност
5 Рейтинг
Грилован свински врат с печени картофи на грил с розмарин, масло и мащерка и BBQ сос
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 45 min

1) Свари два големи или четири малки картофа. Остави ги леко недоварени, за да не омекнат прекалено.

2) Нарежи ги на шайби и ги постави на грила. Овкуси ги със сол и черен пипер.

3) Разтопи 50 g масло в малък тиган и добави към него предварително нарязаната мащерка. После намажи картофите, като използваш стрък розмарин – той ще им придаде допълнителен аромат.

4) Сипи в отделна тенджерка уискито, за да изври алкохолът. Добави му кафява захар, мед,  оцет, кетчуп и 40 g масло и BBQ сос, като през цялото време не спираш да бъркаш. Медът и маслото може да са последни, когато сосът вече е започнал да се редуцира. Овкуси със сол и черен пипер.

5) Накрая остана и маринованият свински врат да мине през грила и да се порадва на солта и черния пипер.

6) Поднеси свинския врат, картофите и соса заедно с малко розмарин за красота… и като финален вкусен щрих. Добър апетит!