
Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
свински врат
свински врат (без кост) | 600 g g | ||
крем сирене
крем сирене (класик) | 100 g g | ||
салвия салвия | 16 листа лист | ||
мента мента | 8 листа лист | ||
червено цвекло червено цвекло | 200 g g | ||
репи ряпа | 200 g g | ||
моркови морков | 200 g g | ||
стафиди стафида | 50 g g | ||
лимони
лимон (сокът и кората) | 1 | ||
маслиново масло маслиново масло | 10 с.л. с.л. | ||
сол сол | |||
черен пипер черен пипер |
Добави съставки към нов или съществуващ вече списък за пазаруване
Създай нов списък за пазаруванеРулад от свински врат с крем сирене и салвия
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Начукваме свинските пържоли, така че всяка да стане равномерна и с дебелина 0,5 cm. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги намазваме с крем сиренето. Поставяме листата салвия и мента, като ги разстиламе по цялата повърхност на свинския врат. Навиваме пържолата на руло и го зашиваме с клечки за зъби или завързваме с коноп за готвене. Така готовите рулади запържваме от всички страни в предварително загрято маслиново масло, докато хванат лека коричка. Довършваме готвенето, като ги печем 15 - 20 min във фурна на 180°С.
Междувременно настъргваме цвеклото, ряпата и морковите. Поставяме ги в голяма купа и добавяме стафидите и сока на лимона заедно с настърганата кора. Овкусяваме със сол и с останалотомаслиново масло и разбъркваме.
Поднасяме свинския врат, нарязан на слайсове, със салатата от кореноплодни зеленчуци.