Верига от любими рецепти
Рулад от свински врат с крем сирене и салвия

Рецептата беше добавена към любимите.

Покажи любимите

Рецептата беше премахната от любимите.

Покажи любимите

Възникна грешка. Опитай по-късно.

шеф Шишков
шеф Шишков
Готви с рецептите на шеф Таньо Шишков

Съставки

свински врат свински врат
(без кост)
600 g g
крем сирене крем сирене
(класик)
100 g g
салвия салвия16 листа лист
мента мента8 листа лист
червено цвекло червено цвекло200 g g
репи ряпа200 g g
моркови морков200 g g
стафиди стафида50 g g
лимони лимон
(сокът и кората)
1
маслиново масло маслиново масло10 с.л. с.л.
сол сол
черен пипер черен пипер

Рулад от свински врат с крем сирене и салвия

Eха! Благодарим ти, че я хареса.

Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.

Възникна грешка. Опитай по-късно.

40 min
(3)

Начин на приготвяне

Начукваме свинските пържоли, така че всяка да стане равномерна и с дебелина 0,5 cm. Овкусяваме ги със сол и черен пипер и ги намазваме с крем сиренето. Поставяме листата салвия и мента, като ги разстиламе по цялата повърхност на свинския врат. Навиваме пържолата на руло и го зашиваме с клечки за зъби или завързваме с коноп за готвене. Така готовите рулади запържваме от всички страни в предварително загрято маслиново масло, докато хванат лека коричка. Довършваме готвенето, като ги печем 15 - 20 min във фурна на 180°С.

Междувременно настъргваме цвеклото, ряпата и морковите. Поставяме ги в голяма купа и добавяме стафидите и сока на лимона заедно с настърганата кора. Овкусяваме със сол и с останалотомаслиново масло и разбъркваме.

Поднасяме свинския врат, нарязан на слайсове, със салатата от кореноплодни зеленчуци.