Поставяме пръжките в дълбока тенджера и добавяме 100 ml водa. Пържим до златисто на умерен огън, за да не загорят.
Изваждаме хрупкавите хапки с решетъчна лъжица, за да се отцедят. Посоляваме ги. По този начин могат да се съхраняват в буркан в хладилника.
Сипваме водата в дълбока тенджера. След като заври, добавяме внимателно царевичното брашно, като сипваме по стените на съда в кръг. Оставяме в средата дупка, в която добавяме солта.
Варим на ниска температура в продължение на 10 min и бъркаме енергично до получаване на хомогенна смес (да прави пътечка при разбъркване).
Сипваме мазнина на дъното на широк съд или тавичка. По желание можем да сложим червен пипер в мазнината. Изсипваме ред качамак, ред, сирене, ред пръжки.
Избери продуктите, които искаш да добавиш в списъка за пазаруване
250 g царевично брашно царевично брашно 1 l вода вода ч.л. сол сол