« Назад

Качамак с пръжки и сирене

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

30 min
(14)
Време
Трудност
14 Рейтинг
Качамак с пръжки и сирене
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 30 min

Поставяме пръжките в дълбока тенджера и добавяме 100 ml водa. Пържим до златисто на умерен огън, за да не загорят.
Изваждаме хрупкавите хапки с решетъчна лъжица, за да се отцедят. Посоляваме ги. По този начин могат да се съхраняват в буркан в хладилника.
Сипваме водата в дълбока тенджера. След като заври, добавяме внимателно царевичното брашно, като сипваме по стените на съда в кръг. Оставяме в средата дупка, в която добавяме солта.
Варим на ниска температура в продължение на 10 min и бъркаме енергично до получаване на хомогенна смес (да прави пътечка при разбъркване).
Сипваме мазнина на дъното на широк съд или тавичка. По желание можем да сложим червен пипер в мазнината. Изсипваме ред качамак, ред, сирене, ред пръжки.