Рецептата беше добавена към любимите.
Покажи любимитеРецептата беше премахната от любимите.
Покажи любимитеВъзникна грешка. Опитай по-късно.
Съставки
царевично брашно царевично брашно | 250 g g | |
вода вода | 1 l l | |
свинско месо за пръжки свинско месо за пръжки | 500 g g | |
сол сол | ||
червен пипер червен пипер |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listКачамак с пръжки и сирене
Eха! Благодарим ти, че я хареса.
Жалко, че вече не ти е любима. Избери си нова.
Възникна грешка. Опитай по-късно.
Начин на приготвяне
Поставяме пръжките в дълбока тенджера и добавяме 100 ml водa. Пържим до златисто на умерен огън, за да не загорят.
Изваждаме хрупкавите хапки с решетъчна лъжица, за да се отцедят. Посоляваме ги. По този начин могат да се съхраняват в буркан в хладилника.
Сипваме водата в дълбока тенджера. След като заври, добавяме внимателно царевичното брашно, като сипваме по стените на съда в кръг. Оставяме в средата дупка, в която добавяме солта.
Варим на ниска температура в продължение на 10 min и бъркаме енергично до получаване на хомогенна смес (да прави пътечка при разбъркване). Сипваме мазнина на дъното на широк съд или тавичка.
По желание можем да сложим червен пипер в мазнината. Изсипваме ред качамак, ред, сирене, ред пръжки.
по рецепта на семейство Дуцови