« Назад

Картофи на тиган със спанак и сирене Фета

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

50 min
(2)
Време
Трудност
2 Рейтинг
Картофи на тиган със спанак и сирене Фета
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 50 min
Допълнителна информация:

без времето за размразяване

1. Размрази спанака в цедка и го остави да се отцеди.

2. Измий картофите и ги свари с обелките във вряща подсолена вода за 15 – 20 min, докато омекнат. Излей горещата вода, залей ги със студена, а после ги обели и нарежи на половинки.

3. Обели и накълцай лука и чесъна. Изстискай добре спанака и го накълцай на едро.

4. С помощта на четка намажи с олио тиган с незалепващо покритие. Загрей го и запържи картофите от всички страни за 5 min. Овкуси със солта и черния пипер. Добави лука и чесъна и продължи да пържиш 1 – 2 min. Прибави спанака, залей с бульона и готви под капак още 8 – 10 min.

4. Остави маслините да се отцедят и после ги нарежи на половинки. Натроши на ситно сиренето Фета. Добави маслините в тигана, за да се загреят, и овкуси. Сервирай, като наръсиш сиренето отгоре.