« Назад

Котлети от шаран, мариновани в мляко

основно ястие

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

40 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Котлети от шаран, мариновани в мляко
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Трябва да активирате бисквитките, за да запазвате рецепти като любими.

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 40 min

1. Постави котлетите в дълбока купа, овкуси ги със сол и черен пипер, долей прясното мляко и соевия сос и прибави мащерката. Покрий купата с кухненско фолио и я остави в хладилника, за да се маринова рибата за около час
2. През това време нарежи праза на тънки ивици, маслините – на дребно, и направи конкасе от домата – обели го, отстрани средната му част и го нарежи на кубчета
3. Загрей маслото в тиган и сотирай праз лука, маслините и доматите. Овкуси със сол, черен пипер, нарязания босилек и накълцания чесън
4. След като рибата се е мариновала, оваляй котлетите в галетата и ги изпържи в загрятото олио до златисто
5. Поднеси котлета с гарнитура от сотираните зеленчуци