« Назад

Лещена яхния с брюкселско зеле

супа

Оцени Добави в любими

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

60 min
(1)
Време
Трудност
1 Рейтинг
Лещена яхния с брюкселско зеле
Принтирай Изпрати

Рецептата бе добавена в списъка с любими рецепти

Рецептата вече е добавена в списъка с любими рецепти

Начин на приготвяне

Време за приготвяне: 60 min
Допълнителна информация:

без времето за накисване и размразяване

1. Накисни лещата за около 1 h в по-голямо количество студена вода.

2. Обели и накълцай лука. Почисти, т.е. обели корените за супа и ги нарежи на кубчета. Задуши в сгорещено олио лука, докато стане стъклен. Отлей водата от лещата, добави я към лука и продължи да задушаваш още малко.

3. Залей с горещия бульон, добави дафиновите листа и майораната и готви под капак 20 min. Добави корените за супа и готви още 10 min. Остави брюкселското зеле да се отцеди, добави го и продължи да готвиш още 10 min.

4. Междувременно накъсай и накълцай листата от магданоза. Подправи яхнията с оцет, сол и черен пипер. Наръси с магданоз и нарязаната шунка.